Helsinki
Yleisöä: 356
KuPS

KuPS

Kotijoukkueen raportti: "Olen tyytyväinen siitä, mihin suuntaan pelimme on rakentumassa"

Ottelu käynnistyi Klubin kannalta tunnustellen, mutta kuopiolaiset pyörittelivät palloa lähinnä omalla puolellaan. Anna Koivunen torjui viiden minuutin kohdalla Lavidje Begollin tulisen vedon kulmapotkuksi, keskelle jäneen flipperipallon päätteeksi. Ottelun avausmaalin iski kuitenkin HJK. Kuopiolaisten maalivahti Emma Immonen potkaisi prässättynä avauksen hätäisesti ja Essi Sainio viimesteli pallon 30 metristä maaliin.

KuPS ei hätkähtänyt takaa-ajoasemasta, vaan Gentjana Rochi taisteli väkisin jalkansa auki boksissa ja tasoitti tilanteen. Puolen tunnin kohdalla kuopiolaisilla oli kuitenkin synkkä kolmiminuuttinen, jonka aikana HJK siirtyi 3-1 johtoon. Ensin Hanna Ruohomaa syötti Katariina Kosolalle laitaan, joka keskitti millimetrin tarkasti boksiin, josta Sainolla oli helppo työ puskea pallo maaliin.

Hetkeä myöhemmin puolustaja Maarit Toppinen menetti alimpana pelaajana pallon Ruohomaalle ja rikkoi tätä rangaistuspotkun arvoisesti. Linda Ruutu viimeisteli pallon ohi väärään nurkkaan aavistaneen Immosen.

Liekö kuuma keli tai ensimmäisen puoliajan maalikarkelot hyydyttänyt, mutta HJK aloitti toisen jakson hieman passiivisesti. Kuopiolaisilla oli kuitenkin vaikeuksia murtautua hyville maalipaikoille. Tasainen vääntö kentällä jatkui, mutta viimeistään 76. minuutilla vierailijoiden viimeinenkin toivo pisteistä hävisi, kun Annika Huhta siirsi Klubin 4-1 johtoon.

Mitä vähemmän pelikellossa oli aikaa, sitä turhautuneempia kuopiolaiset tuntuivat olevan. Klubi rikkoi ottelun aikana kolmesti, mutta vierailijat peräti 16 kertaa. Rochi onnistui 88. minuutilla kaunistelemaan luvut 4-2, mutta lensi vain minuuttia myöhemmin toisen keltaisen myötä ulos.

Sinivalkoisten näkökulmasta aivan ottelun loppuun saatiin kuitenkin iloinen tapahtuma, kun oma kasvatti Ella Pesonen debytoi liigatasolla.

– Ottelu oli meiltä hyvä, pystyimme jälleen parantamaan asioita edellisistä peleistä. Puolustamisessamme oli parempi tasapaino ja saimme KuPS:n pääsääntöisesti pidettyä poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Olen tyytyväinen siitä, mihin suuntaan pelimme on rakentumassa, Jonne Kunnas veisteli riehakkaiden tuuletusten jälkeen.