HJK

HJK

ÅLAND UNITED – HJK, 2-1 (2-0)

Odotettu kärkikamppailu HJK:n ja Åland Unitedin välillä käytiin lauantaina ÅU:n kotikentällä.

HJK lähti alussa aggressiivisesti haastamaan kotijoukkuetta, mutta Åland United vastasi täydellä höyryllä, ja saikin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vietyä oman joukkueensa 2-0 johtoon. Ensimmäinen maaleista oli nopean vastahyökkäyksen jälkeinen siisti ohjaus Monica Hagströmilta ja toisen taituroi verkkoon Emelie Johansson.

Maalien jälkeen nähtiin kovaa taistelua pallosta puolin ja toisin. HJK sai rakenneltua peliään hyvin, mutta Åland Unitedin puolustus teki viimeiselle kolmannekselle etenemisestä hyvin hankalaa. Ensimmäisen puoliajan lopussa kovien joukkueiden vääntö oli tasaväkistä.

Toisella puoliajalla sinivalkoinen vierasjoukkue pyrki aktiivisesti potentiaalisille maalipaikoille moneen otteeseen. Näistä yksi tuotti tulosta, kun tunnin pelaamisen jälkeen HJK:n Annika Huhta pääsi kaventamaan tilanteen 1-2.

Loppupuoliskolla HJK oli aktiivisempi osapuoli, ja pallo pyöri selvästi enemmän Åland Unitedin päädyssä. ÅU:n tiukka puolustus alkoi paikoitellen rakoilemaan, mutta HJK ei saanut tilannetta enää tasoitettua. Näin Åland United pääsi juhlistamaan ensimmäistä kotivoittoaan lukemin 2-1.