Skip to content

Virity jalkapallon taajuudelle

Jalkapallon naisten pääsarjaan voit tutustua myös useiden podcastien kautta. Olemme koonneet alle listauksen podcasteista, joita lämpimästi suosittelemme. Podcastit käsittelevät paitsi jalkapalloa pelinä, myös pelaajien tarinoita ja kokemuksia sekä ilmiöitä yhteiskunnassa jalkapallon ympärillä.

Jalkapalloa meiltä ja maailmalta

Pallo & Pullo -podcast – Elämää osana kotimaista futista

Pallo & Pullo on henkilökeskeinen jalkapallopodcast, jonka jaksoissa juontajat Thomas Näräkkä, Tommi Kari & Bobi Wistuba haastattelevat persoonia suomalaisesta jalkapallomaailmasta. 

Subway Kansallisen Liigan pelaajat ovat olleet vahvasti edustettuina podcast-sarjassa. Viimeisimpinä ohjelmassa vieraili HJK:n hyökkääjä Hanna Ruohomaa. Vieraina on nähty myös HJK:n kokenut kapteeni Linda Ruutu sekä Ilveksen fysiikkavalmentaja Heli Rekimies.

Twitter: @pallojapullo

Maria Pettersson ja historian naiset – Jalkapallon tarina Lily Parrin ajoista nykypäivään

Maria Pettersson ja historian naiset ei ole jalkapallopodi, mutta YLE:n uuden sarjan viides jakso on äärimmäisen kiinnostavaa kuunneltavaa jalkapallon ystäville. 

Maria Pettersson ja historian naiset -podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijattariin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin, hallitsijoihin ja huimapäihin. Sarjan urheilijoihin keskittyvässä jaksossa kuullaan 1900-luvun alussa jalkapalloa pelanneen Lily Parrin tarina, jonka aikana naisten ottelut vetivät 50 000 katsojaa ennen kuin lajiliitto julisti jalkapallon ”naisille sopimattomaksi”. Jaksossa on myös vieraana ensimmäisenä suomalaisena naisten Bundesliigan mestaruuden voittanut HJK:n Essi Sainio. 

ILMIÖ-podcast – jalkapalloa maailmalta Essi Sainion johdolla

ILMIÖ tarjoaa katsauksen Viaplayn näyttämiin naisten jalkapallosarjoihin. Ensimmäisessä jaksossa puhetta oli palkoista ja fuusioitumisesta – naisjalkapallon ilmiöistä. Myöhemmin käsittelyssä ovat olleet mm. turvallinen kehitysympäristö pelaajalle, jalkapalloilijan substanssiosaaminen sekä urheilumarkkinat. ILMIÖ-podcast on melko ajatonta kuunneltavaa ja keväällä julkaistujen jaksojen aiheet kiinnostavat edelleen. 

Ilmiön maailmaan ja taustoihin johdattelee Suomen mestari ja monivuotisen uran ulkomailla ja maajoukkueessa tehnyt Essi Sainio.

Stellan kulma -podcast – naisten jalkapalloa ja kaikkea sen ympäriltä

Stellan Kulma on jalkapallomedia Byyrin uutukainen podcast-sarja, joka keskittyy jalkapalloon naisten näkökulmasta. Podia juontaa Stella Massa, jolla on itselläänkin pitkä tausta jalkapalloilijana. 

Ensimmäisen jakson vieraana on Tikkurilan Palloseuran päävalmentaja Pauliina Miettinen. ”Paden” kanssa keskustellaan TiPSin kuluneesta kaudesta ja Kansallisesta Liigasta. Päästiin myös raapaisemaan pintaa syvemmälle.

Jalkapalloa oman seuran lasien lävitse

Mölymäki-podcast – KuPS:a kentällä ja sen ulkopuolella

Mölymäki-podcast on Kuopion Palloseuran työntekijöiden pyörittämä podcast-sarja, jossa puhutaan kuopiolaisjoukkueesta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ohjelmaa juontavat Juuso Ikonen ja Viki Savolainen. Ohjelmassa vierailee usein myös KuPS:n pelaajia ja muita työntekijöitä.

Podcastin alkuaikoina ohjelmassa keskityttiin pääosin miesten edustusjoukkueeseen, mutta sisällöt ovat viime vuosina laajentuneet ja myös Subway Kansallista Liigaa käsitellään lähes joka jaksossa. Kansallisen Liigan pelaajista podcastissa on vieraillut mm. Ella Vanhanen.

And She Plays -podcast – Tarinoita jalkapalloilijan arjesta

And She Plays -podcast on kerran kuukaudessa ilmestyvä podcast, jonka vetäjänä toimii Åland Unitedin huippuhyökkääjä Ode Fulutudilu. Podcastissa Fulutudilu haastattelee pääosin joukkuetovereitaan Åland Unitedista. Podcast tarjoaa uniikin kurkistuksen yhden Suomen parhaan naisten joukkueen toimintaan ja pelaajiin. 

Fulutudilun ohjelmassa ovat tähän asti vierailleet mm. kalifornialaislähtöinen Shannon Simon, kolminkertainen Suomen mestari Ashley Riefner sekä ruotsalaishyökkääjä Emelie Johansson.

Tiedätkö jonkun muun Subway Kansallista Liigaa käsittelevän Podcast-sarjan? Kerro meille!

Search