Hyppää sisältöön

Helsingin derby

Helsingin derby avaa Olympiastadionin uuden ajan tapahtumatoiminnan

Olympiastadion herää eloon keskiviikkoiltana elokuun 19. päivä. Kansallisstadionin ensimmäinen tapahtuma on jalkapallon naisten pääsarjan Subway Kansallisen Liigan helsinkiläisjoukkueiden kohtaaminen. PK-35 ja HJK avaavat stadionin uuden aikakauden tuoden naisten pääsarjajalkapallon stadionille ensimmäistä kertaa sitten…

Vuonna 1938 valmistunut Helsingin Olympiastadion aukeaa elokuussa yleisölle ensimmäistä kertaa monivuotisen remontin jälkeen. Urheilun ja tapahtumien pyhätön uuden aikakauden aloittaa jalkapallon naisten pääsarjan Helsingin derby, jossa kohtaavat helsinkiläiset PK-35 ja HJK.

– Olympiastadion avataan ja vihitään käyttöön virallisesti 22. elokuuta. Hienoa, että pääsemme jo ennen virallisia avajaisia kokemaan Olympiastadionilla paikallisen derbyn. Ottelu on myös Stadion-säätiölle monella tapaan merkityksellinen uudistamistyön valmistuttua, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen.

Jalkapallon naisten pääsarjaa on pelattu vuodesta 1971, jolloin ensimmäinen Suomen mestaruus ratkesi juuri Olympiastadionilla. Kun uuden Olympiastadionin valmistumisaikataulu varmentui, tarjoutui Kansalliselle Liigalle mahdollisuus avata uusi sivu remontoidun stadionin historiassa.

– Olympiastadion on tunnettu hyvän mielen stadionina, jota on läpi historian ympäröinyt vahva välittämisen ja olympiahengen tuntu. Inhimillisyyden ja toisten kunnioittamisen arvoja haluamme tuoda näkyväksi myös Kansallisen Liigan kautta, minkä vuoksi on upeaa, että naisten pääsarjaottelu pääsee herättämään uusitun Olympiastadionin jälleen henkiin, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Olympiastadionin ensimmäisenä otteluna pelattavassa Helsingin derbyssä kohtaavat Pallokerho-35 (PK-35) sekä Helsingin Jalkapalloklubi (HJK). Kotijoukkueena toimiva PK-35 on tämän kauden sarjanousija Pihlajamäestä, joka on yllättänyt vahvalla alkukaudellaan Subway Kansallisessa Liigassa. Vastapuolelle asettuva HJK on puolestaan kaikkien aikojen menestynein seurajoukkue naisten pääsarjahistoriassa – ja myös ensimmäinen Suomen mestari Olympiastadionilta vuodelta 1971…

 

 

Search