Hyppää sisältöön

Peli on avattu kaikille

Jalkapallon naisten pääsarjan 50. juhlavuoden kunniaksi julkaistava Pelinavaajat -juttusarja nostaa esiin inspiroivia ja vaikuttavia henkilöitä yhteiskunnan eri aloilta.

Pelin avaaja: Anu ubaud

On tärkeää, että myös urheilusisällöissä media kuvaa todellisuutta ja on yhtä moniääninen, kuin meidän yhteiskuntamme on.

Entinen jalkapalloilija, nykyinen Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud seuraa aitiopaikalta suomalaisen yhteiskunnan kehitystä. Nuorena Ubaud haaveili urasta Italian miesten maajoukkuepelaajana – onko peli ja sen tarjoamat esikuvat tänä päivänä moninaisempia?

Lue koko artikkeli

Pelin avaaja: Elisabeth Rehn

Pitää tehdä selväksi, että me emme salli minkäänlaista rasismia tai vihapuhetta. Myös seurojen on kannettava vastuu, mikäli sallivat pelaajia, jotka polkevat ihmisarvon ideaaleja. Jalkapallo kuuluu kaikille.

Katseessa on iän tuomaa lempeyttä, mutta Elisabeth Rehn, 86, on yhä vankkumaton ihmisoaikeuksien puolesta puhuja. Glen Kamaran kohtaama rasismitapaus on puhuttanut myös Rehnin lähipiirissä. Kansallisen Liigan juhlavuoden teema Peli on avattu kaikille, sopiikin hänestä voimakkaasti tähän aikaan.

Lue koko artikkeli

Search