Hyppää sisältöön

Peli on avattu kaikille

Jalkapallon naisten pääsarjan 50. juhlavuoden kunniaksi nostimme vuonna 2021 esiin inspiroivia ja vaikuttavia henkilöitä yhteiskunnan eri aloilta sekä naisten pääsarjan pelikentiltä.

Pelin avaaja: Silvia Modig

Kasvaminen jalkapallon parissa on opettanut arvo- ja ajatusmaailman, jossa jokaista kunnioitetaan ja jokainen on tärkeä.”

Europarlamentaarikko Silvia Modig rakastui jalkapalloon 10-vuotiaana katsellessaan Maradonaa vuoden 1986 MM-kilpailuissa. Entinen kansanedustaja ja nykyinen europarlamentaarikko on tehnyt läpi uransa töitä yhdenvertaisuuden lisäämiseksi sekä yhteiskunnassa että urheilumaailmassa.

Lue koko artikkeli

Amanda Rantanen, PK-35 (07/2021 asti), Helmarit

Futis kuuluu ihan kaikille.

Se on rakkautta lajiin, ihmisiin ja yhdessä tekemiseen. Se on iloa ja onnellisuutta, myös surua ja epäonnistumisia. Siinä on lajin hienous.

Futis on ainutlaatuista. Jokaisella on oikeus olla osa sitä ja kokea lajin hienous.

Essi Sainio, hjk

“Pelin avaaminen kaikille on sydämen asia ja vahvasti riippuvainen meistä kaikista.

Juhlavuoden teema merkitsee minulle vahvaa yhteisöllisyyttä, yhteisiä kokemuksia ja rohkeutta olla suunnannäyttäjä.

Jalkapallo on yhteinen kieli, jota jokaisella tulee olla mahdollisuus puhua.”

Pelin avaaja: Filip Saxen

Urheilun kiinnostus ei ole riippuvainen sukupuolesta. On median työ löytää urheilijan tarina ja kertoa se kiinnostavalla tavalla. Oli kyse sitten naisista tai miehistä.

HBL:n urheilutoimituksen päällikkö Filip Saxen on tehnyt uraauurtavaa työtä yhdenvertaistamalla HBL:n urheilusisältöjä. Lehden tekemän periaatepäätöksen mukaan urheilusivuilla on tavoitteena tuoda sisällöissä esiin yhtä paljon naisten ja miesten urheilua.

Lue koko artikkeli

Pelin avaaja: Fatbardhe Hetemaj

“On tärkeää, että lapset oppivat taustasta ja sukupuolesta riippumatta liikkumisen ilon jo pienestä pitäen.”

Vuonna 2009 vuoden pakolaisnaiseksi valittu Fatbardhe Hetemaj näkee, että urheilulla on voimaa edistää sopeutumista uuteen yhteiskuntaan. Myös kunnallispolitiikassa vaikuttanut kauppatieteiden maisteri pitää tärkeänä, että lapset oppivat taustasta ja sukupuolesta riippumatta liikkumisen ilon jo pienestä pitäen.

Lue koko artikkeli

Hanna Ruohomaa, FC Honka

“Kansallisen Liigan taso on noussut kovalla vauhdilla viime vuosina ja jokainen pelaaja voi ylpeänä sanoa pelaavansa Suomessa pääsarjatasolla.

On tärkeää, että tulevaisuudessa pelaajilla on realistinen mahdollisuus pelata ammattilaisena.”

Pelin avaaja: Anu ubaud

On tärkeää, että myös urheilusisällöissä media kuvaa todellisuutta ja on yhtä moniääninen, kuin meidän yhteiskuntamme on.

Entinen jalkapalloilija, nykyinen Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud seuraa aitiopaikalta suomalaisen yhteiskunnan kehitystä. Nuorena Ubaud haaveili urasta Italian miesten maajoukkuepelaajana – onko peli ja sen tarjoamat esikuvat tänä päivänä moninaisempia?

Lue koko artikkeli

Katarina Naumanen, FC Honka

“Pelaajana olen vain yksi osa peliä. Jalkapalloa pelataan aina joukkueena, jossa jokainen pala on tärkeä, aina katsojista asti.”

@katarinanaumanen

Pelin avaaja: Elisabeth Rehn

Pitää tehdä selväksi, että me emme salli minkäänlaista rasismia tai vihapuhetta. Myös seurojen on kannettava vastuu, mikäli sallivat pelaajia, jotka polkevat ihmisarvon ideaaleja. Jalkapallo kuuluu kaikille.

Katseessa on iän tuomaa lempeyttä, mutta Elisabeth Rehn, 86, on yhä vankkumaton ihmisoaikeuksien puolesta puhuja. Glen Kamaran kohtaama rasismitapaus on puhuttanut myös Rehnin lähipiirissä. Kansallisen Liigan juhlavuoden teema Peli on avattu kaikille, sopiikin hänestä voimakkaasti tähän aikaan.

Lue koko artikkeli

Nea Lehtola, HJK

“Jalkapallosta nauttimiselle ei ole rajoja – voit nauttia pelistä roolista tai tavoitteista riippumatta. Jokaisella on lupa olla oma itsensä ja osallistua jalkapalloon omalla tavallaan.”

Dali Meller, HPS

“Juhlavuoden teema tarkoittaa minulle sitä, että kaikilla on mahdollisuus ikimuistoisiin elämyksiin. Haastaa ja ylittää itsensä. Kokea tunteita, jotka ovat iso osa futista – iloa, surua, jännitystä ja joskus jopa pelkoa. Kaikki nämä hetket jaetaan parhaiden kavereiden kanssa, yhdessä joukkueena.”

Dali Meller

Peli on avattu kaikille

“Teemme työtä sen eteen, että urheilu kuuluu kaikille riippumatta pelaajan sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta tai muusta tekijästä.”

Siksi lahjoitamme jokaiselle hijabia käyttävälle jalkapalloilijalle Suomessa Nike Pro -malliston hijabit. Lahjoituksessa on kyse oikeanlaisten urheiluvarusteiden mahdollistamisesta kaikille sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä urheilussa.

Lue koko artikkeli

Search