Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga on jalkapallon naisten pääsarja

Aiemmin naisten SM-sarjana ja myöhemmin Naisten Liigana tunnettu jalkapallon naisten pääsarja sai kevättalvella 2020 uuden nimen ja visuaalisen ilmeen. Uudistuksella haluttiin tehdä näkyväksi sarjan ydinarvot: samanarvoisuus, rohkeus ja tahto menestyä.

Syntyi Kansallinen Liiga. 

Sarja, joka kokoaa jalkapallon naisten pääsarjajoukkueet modernin huippujalkapallon äärelle. Sarja, jonka äärelle kaikki, riippumatta sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, ovat tervetulleita nauttimaan pelistä ja joka on täynnä tunnetta, riemua, pettymystä, iloa sekä, aina, tilanteessa kuin tilanteessa, toisen kunnioittamista.

Sarja, joka on koko kansan liiga. Kansallinen Liiga.

TAISTELU SUOMEN MESTARUUDesta

Jalkapallon naisten pääsarjaa Subway Kansallista Liigaa pelaa 10 Suomen parasta naisten joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan sekä Mestaruus- ja Haastajasarjan jälkeen sarjataulukon kärkijoukkue palkitaan Suomen mestarina. Kansallisen Liigan voittaja myös edustaa Suomea Euroopan kentillä seuraavan vuoden Mestarien Liigassa.

Kaudella 2022 Suomen mestaruuden voitti kuopiolainen KuPS. Hopealle ylsi HJK Helsinki ja pronssia voitti ahvenanmaalainen Åland United.

2010-luvulla sarjaa hallitsi PK-35 Vantaa joukkueen voitettua seitsemän mestaruutta vuosina 2010–2018

2020-luvun taitteessa valtikka siirtyi Vantaalta Helsinkiin HJK:lle ja sieltä Ahvenanmalle kauden 2020 päätteeksi, mutta naisten pääsarjan 50. juhlavuonna vuonna 2021 mestaruus meni historian ensimmäistä kertaa Kuopioon. Kuopio uusi mestaruuden vuonna 2022 – onko valtikka siirtynyt Savoon pysyvästi?

Kansallisen Liigan joukkueet kaudella 2023:

Search