KuPS on Suomen mestari kaudella 2022

Kuopion Palloseura varmisti lauantain kierroksen dramaattisilla loppuhetkillä Suomen mestaruutensa uusimisen.

Mestaruussarjan ja Haastajasarjan viimeisillä kierroksilla on vielä jännitettävää, mutta mestaria ei tarvitse enää tämän lauantain jälkeen spekuloida.

Hallitseva mestari Kuopion Palloseura varmisti mestaruutensa myös kaudella 2022.

Mestaruussarjan päiväpelissä KuPS kukisti kotonaan PK-35:n tyylipuhtaasti lukemin 5-1. Joukkue jäi Väre Areenalle seuraamaan HJK:n ja PK-35 Vantaan välistä kamppailua.

Essi Sainion maali oli viemässä helsinkiläisiä Bolt Arenalla voittoon ja samalla siirtämässä kuopiolaisten juhlia ainakin viikolla. Ella Koivu toi PK-35 Vantaan kuitenkin tasoihin aivan ottelun lopussa. Tasatulos 1-1 tarkoitti sitä, että HJK:n teoreettisetkin mahdollisuudet mestaruuteen hupenivat.

KuPS pääsi aloittamaan railakkaat juhlansa Väre Areenan uumenissa TV-lähetyksen äärellä.

Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli Ylen lähetyksessä luonnollisesti erittäin onnellinen mies.

– Mukava, että saatiin se (mestaruustaistelu) poikki tässä. Ei tarvitse miettiä edes teoriassa miten tässä käy. Mestaruus on meidän!

– Katso pelaajia tuolla taustalla. Tuolta se tuntuu!

Ojalan mukaan joukkueen henkilökunnalla on lupa juhlia mestaruutta tuoreeltaan jo lauantaina. Pelaajien juhlat saavat sen sijaan odottaa. KuPS kohtaa keskiviikkona Mestarien liigan toisen kierroksen otteluparissa St. Pöltenin vieraissa. Panoksena on lohkopaikka.

– Mennään täysillä kohden keskiviikkoa. Silloin juhlitaan lohkopaikkaa ja mestaruutta.

Ojala halusi jakaa vielä erikseen kunniaa tv-kuvissa taustalla juhliville pelaajille.

– Mahtava joukkue!

KuPS on mestari ja HJK sijoittuu hopealle. Pronssisesta mitalista sen sijaan riittää vielä pelattavaa. Åland United on kolmantena ja kaksi pistettä edellä PK-35 Vantaata.

Lauantaina ahvenanmaalaiset ottivat 3-0-kotivoiton HPS:ää vastaan. Kirkkaimpana tähtenä loisti hattutempun viimeistellyt Aada Törrönen.

Haastajasarjan puolella taistelu tiivistyi myös. ONS nappasi täydet kolme pistettä kotonaan FC Honkaa vastaan. Näin ollen kelpo vireeseen syksyllä äitynyt oululaisryhmä kohosi neljän pisteen päähän espoolaisista ja suorasta säilymisestä.

Tampereella NJS nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Ilvestä vastaan. Nurmijärveläiset nousivat tappioasemasta 2-1-voittoon toisen jakson osumillaan.