Hyppää sisältöön

PELIN NIMI ON JALKAPALLO

Subway Kansallinen Liiga on jalkapallon naisten pääsarja

Aiemmin naisten SM-sarjana ja myöhemmin Naisten Liigana tunnettu jalkapallon naisten pääsarja sai kevättalvella 2020 uuden nimen ja visuaalisen ilmeen. Uudistuksella haluttiin tehdä näkyväksi sarjan ydinarvot: samanarvoisuus, rohkeus ja tahto menestyä.

Syntyi Kansallinen Liiga. 

Sarja, joka kokoaa jalkapallon naisten pääsarjajoukkueet modernin huippujalkapallon äärelle. Sarja, jonka äärelle kaikki, riippumatta sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, ovat tervetulleita nauttimaan pelistä ja joka on täynnä tunnetta, riemua, pettymystä, iloa sekä, aina, tilanteessa kuin tilanteessa, toisen kunnioittamista.

Sarja, joka on koko kansan liiga. Kansallinen Liiga.

Yhteiset arvomme

Yhdessä seurojen ja pelaajien kanssa luodut arvot muodostavat Kansallisen Liigan ytimen. Ne toimivat vahvana selkänojana sekä tekemisen ohjenuorana sarjan toiminnan eri tasoilla.

Samanarvoisesti

Jalkapallo kuuluu kaikille. Samoin kuin mahdollisuus tähdätä huipullekin.

Menestyen

Olemme kunnianhimoisia ja tähtäämme korkealle. Teemme joka päivä töitä, jotta olemme huomenna parempia kuin tänään.

Uskaltaen

Uskallamme yrittää ja unelmoida, kokeilla uutta ja muuttaa maailmaa. Uskallamme loistaa ja toimimme esikuvina niille, jotka haluavat tulevaisuudessa loistaa.

HUIPPUJALKAPALLOA KOKO PERHEELLE

Tule yksin, tule yhdessä. Nauti futiksesta, tunnelmasta, tunteista. Elä mukana.

Ottelumme ovat matalan kynnyksen otteluita, joihin on helppoa ja turvallista tulla, sillä niin kentällä kuin katsomossa on nollatoleranssi häirinnälle, vihapuheelle ja syrjinnälle. Koko kansan huippujalkapalloa kahdeksalla liigapaikkakunnalla – tai kumppanimme Ruudun välittämänä kotikatsomoista käsin.

 

Kansallisen Liigan kumppaniksi?

Kansallinen Liiga on jalkapallon naisten pääsarja, joka rakentuu modernin huippu-urheilun kautta. Haluamme menestyä ja tähdätä korkealle. Samalla haluamme edustaa tervettä, vastuullista ja samanarvoista arvopohjaa ja olla edelläkävijöinä luomassa modernia yhteiskuntaa.

Liity kumppaniksi mukaan matkallemme – rakentamaan huippu-urheilun avulla modernia yhteiskuntaa.

Lisätietoja
Jori Lagerblom
Kaupallinen koordinaattori
jori.lagerblom(at)palloliitto.fi
+358 44 546 6029

KUKA VIE MESTARUUDEN?

Kansallista Liigaa pelaa 10 Suomen parasta naisten joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan sekä ylä- ja alaloppusarjojen jälkeen sarjataulukon kärkijoukkue palkitaan Suomen mestarina. Kansallisen Liigan voittaja myös edustaa Suomea Euroopan kentillä seuraavan vuoden Mestarien Liigassa.

Kaudella 2021 Suomen mestaruuden voitti kuopiolainen KuPS. Hopealle ylsi sittemmin sarjasta luopunut Tikkurilan Palloseura ja pronssia voitti ahvenanmaalainen Åland United.

2010-luvulla sarjaa hallitsi PK-35 Vantaan hallussa joukkueen voitettua seitsemän mestaruutta vuosina 2010–2018

2020-luvun aluksi valtikka siirtyi Ahvenanmalle, mutta naisten pääsarjan 50. juhlavuonna mestaruus meni historian ensimmäistä kertaa Kuopioon. Kuka vie mestaruuden kaudella 2022?

Kansallisen Liigan joukkueet kaudella 2022:

SEURAA NÄITÄ

Subway Kansallinen Liiga on täynnä kiinnostavia tarinoita ja persoonia, joita seurata. Olemme poimineet viisi pelaajaa, joita seuraamalla pääset alkuun.

Emma Immonen, FC Honka

Viime vuonna Kuopion Palloseurassa Suomen mestaruuden voittanut maalivahti siirtyi täksi kaudeksi Espooseen FC Hongan maalille. Tähtimaalivahti kantaa isoa vastuuta Hongan menestyksessä kaudella 2022. Tutustu Emmaan täältä.

Oona Sevenius, HJK

PK-35 Vantaan riveissä liigatasolle noussut Sevenius on nuoresta iästään huolimatta itseluottamusta ja menestystä janoava hyökkääjä. Lue täältä, mitä HJK-paitaan vaihtanut pelaaja ajattelee kaudesta 2022?

Nora Lehto, PK-35

Tikkurilan Palloseuran riveissä yleisön tietoisuuteen noussut Lehto vietti kauden 2021 poissa liigakentiltä palaten kaudeksi 2022 Kansalliseen Liigaan – tällä kertaa punamustien riveissä. Lue, mikä sai Lehdon palaamaan korkeimmalle tasolle.

Elisa Lemettinen, HPS

Helsingin ”vihreihin jääkäreihin” eli HPS:ään siirtynyt Lemettinen juhli viime kauden päätteeksi KuPS-paidassa Suomen mestaruutta. Tutustu taitavan ja kunnianhimoisen pelaajan ajatuksiin ja tavoitteisiin uudessa seurassa.

Silja Tuominen, Ilves

Tampereen Ilveksen syömähammas on kaudella 2021 12 maalia viimeistellyt Silja Tuominen. Seuraa sarjan kärkipelaajiin nousseen hyökkääjän otteita pelaajaprofiilista.

Subway Kansallinen Liiga
Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
(09) 742 151
etunimi.sukunimi(at)palloliitto.fi

Heidi Pihlaja
Kehityspäällikkö
+358 40 843 2370
heidi.pihlaja(at)palloliitto.fi

Mariet Louhento
Puheenjohtaja,
Kansallisen Liigan hallitus
+358 40 0800858
mariet.louhento(at)palloliitto.fi

Roope Kuisma
Mediakontaktit
+358 40 729 8473
roope.kuisma(at)palloliitto.fi

Peter Lundström
Kilpailupäällikkö
+358 50 380 0059
peter.lundstrom(at)palloliitto.fi

Mediapankki

Mediapankistamme löydät mm. graafisen ohjeiston, logot, mediatiedotteet sekä kuvamateriaalia.

Mediapankkiin

Search