Hyppää sisältöön

PELIN NIMI ON JALKAPALLO

Subway Kansallinen Liiga on jalkapallon naisten pääsarja

Aiemmin naisten SM-sarjana ja myöhemmin Naisten Liigana tunnettu jalkapallon naisten pääsarja sai kevättalvella 2020 uuden nimen ja visuaalisen ilmeen. Uudistuksella haluttiin tehdä näkyväksi sarjan ydinarvot: samanarvoisuus, rohkeus ja tahto menestyä.

Syntyi Kansallinen Liiga. 

Sarja, joka kokoaa jalkapallon naisten pääsarjajoukkueet modernin huippujalkapallon äärelle. Sarja, jonka äärelle kaikki, riippumatta sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, ovat tervetulleita nauttimaan pelistä ja joka on täynnä tunnetta, riemua, pettymystä, iloa sekä, aina, tilanteessa kuin tilanteessa, toisen kunnioittamista.

Sarja, joka on koko kansan liiga. Kansallinen Liiga.

Yhteiset arvomme

Yhdessä seurojen ja pelaajien kanssa luodut arvot muodostavat Kansallisen Liigan ytimen. Ne toimivat vahvana selkänojana sekä tekemisen ohjenuorana sarjan toiminnan eri tasoilla.

Samanarvoisesti

Jalkapallo kuuluu kaikille. Samoin kuin mahdollisuus tähdätä huipullekin.

Menestyen

Olemme kunnianhimoisia ja tähtäämme korkealle. Teemme joka päivä töitä, jotta olemme huomenna parempia kuin tänään.

Uskaltaen

Uskallamme yrittää ja unelmoida, kokeilla uutta ja muuttaa maailmaa. Uskallamme loistaa ja toimimme esikuvina niille, jotka haluavat tulevaisuudessa loistaa.

HUIPPUJALKAPALLOA KOKO PERHEELLE

Tule yksin, tule yhdessä. Nauti futiksesta, tunnelmasta, tunteista. Elä mukana.

Ottelumme ovat matalan kynnyksen otteluita, joihin on helppoa ja turvallista tulla, sillä niin kentällä kuin katsomossa on nollatoleranssi häirinnälle, vihapuheelle ja syrjinnälle. Koko kansan huippujalkapalloa kahdeksalla liigapaikkakunnalla – tai kumppanimme Ruudun välittämänä kotikatsomoista käsin.

 

Kansallisen Liigan kumppaniksi?

Kansallinen Liiga on jalkapallon naisten pääsarja, joka rakentuu modernin huippu-urheilun kautta. Haluamme menestyä ja tähdätä korkealle. Samalla haluamme edustaa tervettä, vastuullista ja samanarvoista arvopohjaa ja olla edelläkävijöitä modernissa yhteiskunnassa. Haluatko kumppanina mukaan matkallemme, jakamaan samoja arvoja ja päämääriä?

Lisätietoja
Heidi Pihlaja
Kehityspäällikkö
heidi.pihlaja(at)palloliitto.fi
+358 40 843 2370

KUKA VIE JUHLAVUODEN MESTARUUDEN?

Kansallista Liigaa pelaa 10 Suomen parasta naisten joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan sekä ylä- ja alaloppusarjojen jälkeen sarjataulukon kärkijoukkue palkitaan Suomen mestarina. Kansallisen Liigan voittaja myös edustaa Suomea Euroopan kentillä seuraavan vuoden Mestarien Liigassa.

Kaudella 2020 Suomen mestaruuden voitti ahvenanmaalainen Åland United. Hopealle ylsi Tikkurilan Palloseura ja tiukan taiston päätteeksi liigahistoriansa ensimmäisen pronssin voitti Kuopion Palloseura.

2010-luvulla sarjaa hallitsi PK-35 Vantaan hallussa joukkueen voitettua seitsemän mestaruutta vuosina 2010–2018

2020-luvun aluksi valtikka siirtyi Ahvenanmalle, mutta naisten pääsarjan 50. juhlavuonna taistelu mestaruudesta on kovempaa kuin koskaan ennen. Kuka vie juhlavuoden mestaruuden?

Kansallisen Liigan joukkueet kaudella 2021:

SEURAA NÄITÄ

Subway Kansallinen Liiga on täynnä kiinnostavia tarinoita ja persoonia, joita seurata. Olemme poimineet viisi pelaajaa, joita seuraamalla pääset alkuun.

Nana Yang, FC Honka
FC Hongan 20-vuotias puolustaja Nana Yang on noussut viime vuosien aikana yhdeksi Kansallisen parhaista puolustajista.

Sanni Ojanen, Åland United
Hallitsevan Suomen mestarin riveihin siirtynyt Ojanen on entinen Tampereen Ilveksen ja nuorten maajoukkueiden kapteeni.

Ria Karjalainen, HJK
Nuori hyökkääjä nousi viime kauden päätteeksi ryminällä HJK:n avauskokoonpanoon. Talven harjoitusotteluissa Karjalainen on ollut lähes pitelemätön.

Emmaliina Tulkki, Kuopion Palloseura
Tulkki on kokenut liigapelaaja, vaikka ikää on vasta 21 vuotta. Ilveksen kasvatti on aiemmin edustanut Ruotsissa Linköpingiä sekä HJK:ta.

Oona Siren, Tikkurilan Palloseura
Vuoden 2020 Kansallisen paras keskikenttäpelaaja ja paras maalisyöttäjä. Vuoden 2020 vantaalainen urheilija. Viime vuonna Siren oli Kansalliseen Liigan kirkkaimpia tähtiä.

Lue lisää

Subway Kansallinen Liiga
Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
(09) 742 151
etunimi.sukunimi(at)palloliitto.fi

Heidi Pihlaja
Kehityspäällikkö
+358 40 843 2370
heidi.pihlaja(at)palloliitto.fi

Joonas Sarelius
Puheenjohtaja,
Kansallisen Liigan hallitus
+358 50 567 9000
joonas.sarelius(at)hjk.fi

Roope Kuisma
Mediakontaktit
+358 40 729 8473
roope.kuisma(at)palloliitto.fi

Peter Lundström
Kilpailupäällikkö
+358 50 380 0059
peter.lundstrom(at)palloliitto.fi

Mediapankki

Mediapankistamme löydät mm. graafisen ohjeiston, logot, mediatiedotteet sekä kuvamateriaalia.

Mediapankkiin

Search