Hyppää sisältöön

Åland United ja Hammarby tasapeliin

23.02.2020

Åland United tuli otteluun vahvasti ja jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kotijoukkue ehti hätyytellä Hammarbyn maalia kolmasti. Ode Fulutudilun yritys siivottiin maaliviivalta ja kerran Hammarby-vahti Jonna Anderson ehti ulos peittämään. Anderson torjui lisäksi hyvin Ashley Riefnerin laukauksen. Ensimmäisen kympin jälkeen tilanne alkoi tasoittua ja Hammarby sai myös luotua paikkoja. Lähimmäksi pääsi 26 minuutilla Emilia Larsson, jonka laukaus meni hivenen ohi maalin. Åland Unitedilta Monica Hagström pääsi lähelle, mutta hänen laukauksensa meni niin ikään hieman ohi.

Puoliajan lopulla tilanne hieman rauhoittui eikä huipputilanteita nähty enää.

Toinen puoliaika oli avointa peliä, mutta samalla taso hieman laski pelaajien väsyessä. Jakson alussa Åland United loi painetta ja sai kulmapotkuja, joista Pille Raadik pääsi kerran lähelle maalintekoa, mutta pallo putsattiin maalilinjalta. Olivia Mattsson pääsi myös puskemaan vaarallisesti.

Lopulta avausmaali nähtiin 67. minuutilla, kun kulman jälkitilanteesta, kun Olivia Mattsson pääsi tuikkaamaan Anderssonin pudottaman pallon linjan yli. Åland Unitedin ilo ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä jo pari minuuttia myöhemmin ruotsalaiset tulivat tasoihin, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Emilia Larsson pääsi ohittamaan Anna Tammisen.

Viimeiset 20 minuuttia olivat varsin tasaisia eikä Åland United saanut enää rakenneltua huipputilanteita. Tamminen sen sijaan joutui pariin otteeseen venymään huipputorjuntaan, mutta ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin.

Åland Unitedin päävalmentaja Samuel Fagerholm oli varovaisen tyytyväinen ottelun antiin.

– Tämä oli hyvä peli meille. Vastustajan laatu oli todennäköisesti korkein mitä olemme tämän talven aikana pelanneet. Saimme harjoitella ja peluutettua useita pelaajia. Tulemme suuresti hyötymään tämän ottelun opeista myöhemmin tällä kaudella, Fagerholm mietti seuran sivuilla.

Lähde: Åland Unitedin kotisivut

Search