Hyppää sisältöön

Åland United Suomen Cupin voittoon kolmatta kertaa peräkkäin

02.10.2022

Åland United juhlii Suomen Cupin voittoa jälleen kerran. Kypsä esitys finaalissa takasi kolmannen peräkkäisen kultamitalin.

Åland United ja HJK iskivät yhteen sunnuntaina Suomen Cupin finaalissa Olympiastadionilla. Kamppailu oli kokonaiskuvaltaan odotetun tasaväkinen.

Joukkueet kohtasivat Subway Kansallisen Liigan Mestaruussarjassa 11. syyskuuta. Tuolloin Bolt Arenalla päädyttiin 1-1-pistejakoon.

Sunnuntaina pelin kuva oli pitkälti sama. Åland United pelasi taktisesti todella ehjän ja kypsän kamppailun. HJK ei kyennyt koko ottelun aikana luomaan juurikaan vaarallisia tekopaikkoja.

Ahvenanmaalaiset puolustivat tarkasti ja iskivät suoraviivaisesti vastaan, kun mahdollisuuksia aukesi.

Kit Loferski, Jacqui Hand ja Olivia Ulenius pitivät HJK-puolustusta varpaillaan. Sen sijaan helsinkiläisten erittäin vaaralliset hyökkääjät Oona Seveniuksen ja Ria Karjalaisen johdolla eivät päässeet hyödyntämään täysin omia vahvuuksiaan.

Avausnelivitosella Åland United siirtyi johtoon Anna Westerlundin osumalla. Mainion esityön Helmareiden topparin maaliin teki Ulenius.

Toisella puoliajalla peli jatkui samansuuntaisena. HJK yritti löytää tiloja Åland Unitedin linjojen välistä, mutta ajautui usein laidoille.

Niin keskitykset kuin erikoistilanteet ahvenanmaalaiset kuitenkin hoitivat varmasti läpi kamppailun. Viimeisenä lukkona maalivahti Elaine Burdett, joka joutui puuttumaan peliin useita kertoja, mutta häneltä ei silti mitään huippupelastuksia sunnuntaina vaadittu.

Riikka Lilja iski Åland Unitedin 2-0-johtoon toisella puoliajalla. Hand vaihtoi upeasti puolta ja Liljan oma suoritus oli sitäkin kauniimpi. Pallo haltuun, muutama askel, jalka vapaaksi ja mahtava sijoitus aivan sivuverkkoon.

HJK ei kyennyt varmasti sellaiseen hyökkäyspeliin, mitä toivoi. Silti loppukaudesta peliään selvästi parantunut Åland United ansaitsee täyden kunnian kolmannesta peräkkäisestä Cup-mestaruudestaan.

Valmentaja Steve Beeksin pelisuunnitelma osui varmasti kutakuinkin täysin nappiin. Ahvenanmaalaistan kapteeni Sarah Troccoli hykerteli luonnollisesti tyytyväisyyttään Ruudun haastattelussa.

– Tuntuu niin hyvältä. Nämä ovat aina kovia pelejä, mutta pelasimme hyvin, kertoi Troccoli.

Juhlasuunnitelmien osalta tilanne oli vielä tuoreeltaan pelin jälkeen avoin.

– Meillä on mukava laivareissu edessämme vielä. Kenties jotain hyvää ruokaa, mutta ennen kaikkea joukkueen kanssa yhdessä olemista.

Åland United ehtii nyt hetken makustella Cup-voittoaan, mutta panoksia on vielä jäljellä. Joukkue taistelee pronssista yhdessä PK-35 Vantaan kanssa, kun Subway Kansallisen Liigan kierroksia on kaksi jäljellä.

15. lokakuuta vastaan asettuu Suomen mestaruutensa jo varmistanut KuPS. Tuolloin vantaalaiset sen sijaan kohtaavat vieraissa HPS:n.

Mestaruussarjan päätöskierroksella pronssista kamppaileva kaksikko kohtaa Vantaan Myyrmäessä. HJK nappasi myös liigasta hopeaa Suomen Cupin tapaan. Helsinkiläisjoukkueelta hieno kausi siis myös kokonaisuudessaan.

Lisää infoa Subway Kansallisen Liigan loppukauden peleistä löydät täältä.

Kuva: Juha Tamminen

Search