Hyppää sisältöön

Åland United tavoittelee jatkopaikkaa ja 100 000 euron pottia – jatkuuko maajoukkuetopparin maalivire?

20.08.2021

Åland United pelaa lauantaina Mestarien liigan karsintaturnauksen finaaliottelussa. Kello 20.00 alkavassa kamppailussa on vastassa sveitsiläinen Servette ja ottelua voi seurata suorana Åland Unitedin Youtube-kanavalta. 

Ottelun voittaja lunastaa itselleen yli 100 000 euron palkintopotin lisäksi paikan Mestarien liigan karsintojen 2. vaiheeseen. Toisella kierroksella pelataan kaksiosainen karsinta, jossa vastakkain arvotut joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Voittaja etenee ensimmäistä kertaa pelattavaan lohkovaiheeseneen.

Åland United selvitti turnauksen avausottelunsa helposti, sillä etukäteen turnauksen parhaaksi rankattu Romanian mestari Olimpia Cluj kaatui selvin 4-0-lukemin. 

Ahvenanmaalaisten kokeneempaan kaartiin lukeutuva Anna Westerlund povaa lauantain ottelusta kuitenkin keskiviikkoa kovempaa. 

– Kaikki, jotka ovat nähneet keskiviikon molemmat pelit, pystyvät sanomaan, että lauantain vastuksemme on kovempi. Myös pelaajalistaakin katsomalla selviää, että lauantain vastus on parempi joukkue. Keskiviikon ottelumme ei ollut helppo, mutta lauantaina on vaikeampaa, Westerlund sanoo.  

Portugalin maajoukkuemaalivahti Ines Pereira torjui joukkueensa maalilla EM-karsinnoissa Helmareita vastaan pelatussa ensimmäisessä ottelussa. Monica Mendes pelasi puolestaan helmikuussa 0-1-tappioon päättyneessä ottelussa, missä Helmarit varmisti paikkansa EM-lopputurnauksessa. Servetten riveistä löytyy myös muita maajoukkuepelaajia, esimerkiksi Sveitsin Sandy Maendly. 

Maalivire löytyi 32-vuotiaana 

Westerlundin mukaan joukkueen valmistautuminen lauantain tärkeään kamppailuun on sujunut tavalliseen tapaan.

– Eilen meillä oli palauttavat treenit ja tänään on luvassa normaalit, pelipäivää edeltävät harjoitukset. Olemme käyneet läpi vastustajan pelitapaa, mutta tärkeintä on, että teemme kentällä sen, mitä meidän pitääkin.

Kokenut maajoukkuetoppari on yltynyt myös kotimaan kentillä hurjaan maalivireeseen. Kansallisessa Liigassa osumia on syntynyt seitsemän.

Westerlund on rankaissut usein erityistilanteista. Keskiviikon Mestarien liigan karsintaottelu oli kolmas peräkkäinen Åland Unitedin ottelu, jossa Westerlund onnistuu päällään maalinteossa. 

– On vienyt 32 vuotta ennen kuin on saanut tehdä näin paljon maaleja! Pallo on osunut pari kertaa otsaan. Totta kai se on kiva tehdä maaleja, vaikka en minä niitä laske. Ihan sama, kuka maalit tekee, niin kauan kuin voitamme. 

Åland United – Servette -ottelua voi seurata suorana Åland Unitedin Youtube-kanavalla >>

 

 

Search