Hyppää sisältöön

Åland United varmisti pronssimitalin kotikentällään

10.10.2023

Subway Kansallisen Liigan päivän ainoassa ottelussa Åland United ja PK-35 Vantaa kohtasivat rästipelissä. Ahvenanmaalaiset juhlivat kamppailun päätteeksi mitalisijan varmistumista.

Åland Unitedin ja PK-35 Vantaan välinen Mestaruussarjan ottelu siirtyi viime lauantaina, koska sääolojen vuoksi laivaliikenteessä oli häiriöitä.

Tiistai-iltana pelissä oli pronssimitali. Åland United oli pisteen FC Hongan edellä ja voitolla ahvenanmaalaiset varmistaisivat kolmannen sijansa. Näin myös tapahtui.

Avauspuoliaika oli maaliton, mutta kotijoukkue kontrolloi kenttätapahtumia hyvin selvästi. Åland ei kyennyt kuitenkaan maalipaikkojaan hyödyntämään. Vantaalaisten puolustus pelasi uhrautuvasti ja maalilla Irea Virtanen Espejo pelasi jälleen hyvän ottelun.

Toinen nelivitonen alkoi kuitenkin välittömästi kotiyleisön kannalta hyvin vapauttavalla johtomaalilla. Jacqui Hand sai hienojen harhautustensa jälkeen jalkansa vapaaksi. Espejo Virtanen torjuu vielä laukauksen, mutta jatkotilanteesta Anni Miettunen puski pallon tyhjään maaliin.

Ottelun 68. minuutilla Miettunen oli alustamassa 2-0-osumaa. Pitkä ja korkea pystypallo puolustuslinjan selustaan. Dana Leskinen ehti paikalle ensimmäisenä ja sijoitti pallon hallitusti takakulmaan.

Loppulukemat 3-0 viimeisteli Tilda Råtts, joka karkasi aivan kamppailun lopulla läpiajoon.

Näin Åland United nousi neljä pistettä FC Hongan edelle ennen päätöskierrosta ja varmisti pronssin.

Kuva: Joope Erkkilä

Search