Hyppää sisältöön

Åland Unitedin Fagerholm nosti hattuaan pelaajille

17.02.2020

Åland United aloitti ottelun vahvasti, kun Monica Hagström pääsi kokeilemaan Ilves-vahti Kiira Kaivolan torjuntavirettä jo viidennellä minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali, kun Isabella Mattsson otti Shannon Simonin syötön haltuunsa ja nosti pallon verkkoon antaen Åland Unitedille aikaisen johdon.

Seuraavat 25 minuuttia olivat avointa ja vauhdikasta peliä, mutta vaarapaikat olivat molemmilla joukkueilla vähissä. 35. minuutilla Åland United pääsi tekemään toisen maalin, kun Olivia Mattsson keskitti vasemmalta ja pallo tuli Simonille, joka viimeisteli lähietäisyydeltä.

Ilves tuli vahvasti toiselle puoliajalle, mutta Åland Unitedin kestettyä Ilveksen alkurynnistyksen se alkoi ottaa peliä entistä enemmän haltuunsa. Ilves pääsi kuitenkin vaaralliseen tilanteeseen, kun Heta Olmalla pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Anna Tamminen hoiti tilanteen tyylikäästi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 82. minuutilla, kun Simonin kulmapotku kiersi suoraan maaliin. Ilves taisteli loppuun saakka, mutta Åland United pystyi pitämään johtonsa loppuun saakka turvallisesti.

Näin Åland United eteni Suomen Cupin välieriin, jossa se kohtaa kotikentällään KuPS:n. Välierä petaan joko 21.3. tai 22.3.

Åland Unitedin päävalmentaja Samuel Fagerholm oli voittoon tyytyväinen.

– Kyse on cupista, joten vain voitot merkitsevät. Ilves ei ole lainkaan huono joukkue, ja kun olemme harjoijtelleet viime aikoina kovaa, on minun nostettava hattuani pelaajille, jotka suoriutuivat niin hyvin väsyneillä jaloilla. Olemme välierissä ja innoissamme siitä, Fagerholm iloitsi Åland Unitedin sivuilla.

Åland Unitedin ottelut jatkuvat seuraavana viikonloppuna, kun se saa vieraakseen Hammarbyn.

Lähde: Åland Unitedin kotisivut

Search