Hyppää sisältöön

Åland Unitedin hirmuvire sai jatkoa – KuPS palasi voittokantaan

02.06.2023

Kahdeksas pelikierros alkoi tuhdilla perjantaiannoksella huippujalkapalloa. Neljä kierroksen kamppailuista jo takana.

Perjantain ottelut alkoivat Turusta. Yläkentälle kotijoukkue TPS:n vieraaksi saapui todella kovavireinen Åland United. Ahvenanmaalaiset kaatoivat viime viikonloppuna hallitsevan mestarin KuPSin 4-3.

Turusta Åland United haki kuudennen peräkkäisen voittonsa. TPS taisteli ja teki töitä valtavasti, mutta vieraiden esitys oli äärimmäisen vahva.

Avausmaalin viimeisteli kapteeni Sanni Ojanen sivuvapaapotkun jälkitilanteesta. Ensimmäisellä jaksolla onnistui myös Aada Törrönen, joka oli alati vaarallinen. Muutaman tekopaikan hän ehti tuhlaamaankin, kunnes sai puskettua kauniisti pallon kotijoukkueen verkkoon.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Ahvenanmaalaisryhmä olisi voinut tehdä ensimmäisellä puoliajalla useammankin maalin, mutta TPS-puolustus sai pidettyä tilanteen siedettävänä. Varsinkin laitapelaaja Netta Laasio tuntui ehtivän ajoittain joka puolella kenttää syöttöjen ja laukausten tielle.

Toisella nelivitosella myös Ålandin pelistä alkoi paras terä hiipumaan, mutta myös TPS väsyi ja nostaessaan riskitasoa, vieraat osuivat vielä kolmesti. Maalinteossa onnistuivat Dana Leskinen, Anna Nurmi ja Jacqui Hand. Loppulukemat 0-5.

Tampereella kotijoukkue Ilves lähti jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan. Vieraaksi saapunut Kuopion Palloseura sen sijaan oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.

Maalijuhlia ei Kaupissa nähty, mutta kamppailu kulki varsin selvästi vierasjoukkueen tahtiin. Ensimmäistä maalia saatiin odotella reilut 30 minuuttia. Anni Hartikainen sai pallon rangaistusalueen vasemmassa laidassa. Pieni leikkaus kohden keskustaa, oikea jalka vapaaksi ja laukaus Ilves-vahti Meri Hämäläisen ulottumattomiin.

Vain reilut viisi minuuttia myöhemmin nähtiin sitten yksi päivän hienoimmista maaleista. KuPS pääsi tuplaamaan johtonsa. Lavdije Begolli pudotti pallon rangaistusalueen ulkopuolelle Oona Sirenille, jonka huikea laukaus vastapalloon painui verkkoon.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Enempää maaleja ei Tampereen illassa nähty. Kummankin orastavat putket katkesivat. Loppulukemat 0-2.

Samaan aikaan Tampereen pelin kanssa miteltiin myös Tapiolassa. FC Honka sai vieraakseen HPS:n. Ottelusta muodostui odotetun tasaväkinen.

Avausjakso kulki kuitenkin FC Hongan kannalta suosiollisissa merkeissä. Elli Seiro osui viikko sitten ja osui myös nyt. Todella hieno laukaus takakulmaan, kun peli Espoossa oli vanhentunut 25 minuuttia.

Aivan avauspuoliajan loppuhetkillä kotijoukkue siirtyi kulmapotkusta jo kahden maalin johtoon. Noora Juuselan lähettämä pallo kimposi HPS-puolustuksen kautta maaliin.

Toisella jaksolla alkoi vieraiden kiri. HPS pyrki vimmatusti ensin kaventamaan ja sitten tasoittamaan pelin. Ensimmäinen osa tavoitteesta toteutui, kun varsinaista peliaikaa oli parikymmentä minuuttia jäljellä. Anna-Stina Simonen puski pallon sisään ja siihen ei edes hienon ottelun pelannut Sofia Manner ehtinyt tielle.

Mikäli yllä oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Enempää maaleja ei nähty. FC Honka nappasi kolmannen voittonsa viimeiseen neljään otteluun. HPS puolestaan ei ole voittanut viimeisistä neljästä pelistään ainuttakaan.

Perjantain ottelut huipentuivat Vantaan Myyrmäessä. PK-35 Vantaa ja PK-35 iskivät yhteen. Avausjakso ei tarjonnut juurikaan tapahtumia. Erittäin tarkkaa ja riskejä välttelevää peliä puolin ja toisin.

Toisella puoliajalla PK-35 Vantaa otti enemmän aloitteita haltuunsa. Maalipaikoilla ei silti juhlittu. Vantaalaisten kapteeni Sanna Saarinen päästi lopulta kotiyleisön piinasta ja teki sen tyylillä.

Pallo pienestä pompusta noin 20 metrin kohdilta ulkokierteisenä oikeaan kulmaan.

Tässä kohtaa vierasjoukkue oli pakotettu muuttamaan pelisuunnitelmastaan entistä hyökkäävämpi. Kiri kuitenkin tyrehtyi heti alkuunsa. PK-35 Vantaan laitapelaaja Reetta Suomela haastoi rangaistusalueella ja hänet kaadettiin.

Pallo vietiin pilkulle ja Suomela itse ampui pallon maaliin. Kellossa oli jäljellä enää kuutisen minuuttia varsinaista peliaikaa. Näihin 2-0-lukemiin Myyrmäen illassa myös päädyttiin.

Kahdeksas kierros huipentuu sunnuntaina, kun ONS saa Raatin stadionilla vieraakseen HJK:n. Kamppailu alkaa kello 18.00 ja se on myös Nelonen Ruutu viikon ottelu.