Hyppää sisältöön

Åland Unitedin ja TiPS ratkaisevat kultamitalien kohtalon sunnuntaina

06.11.2020

Åland United ja TiPS ratkaisevat tahoillaan kirkkaimpien mitalien kohtalon. Keskikenttäpelaajat Oona Siren ja Rosa Maria Herreros Ossorio avaavat joukkueidensa tunnelmia kauden loppuhuipennuksen alla.

TiPS altavastaajana mestaruustaistoon

Tikkurilan Palloseura lähtee viimeiselle kierrokselle sarjan toiselta sijalta. Pisteitä vantaalaisille on kertynyt yhtä paljon kuin Åland Unitedille, mutta TiPS:n maaliero on heikompi viidellä maalilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mestaruus matkaa Ahvenanmaalle, ellei Åland United kärsi viimeisellä kierroksella pistemenetyksiä tai mikäli vantaalaiset eivät laita Kuopiossa käyntiin ennennäkemättömiä maalikarkeloita.

Mahdollisuudet mestaruuteen ovat kuitenkin yhä hyvin todelliset, sillä ahvenanmaalaiset saavat viimeisellä kierroksella vastaansa huippuvireisen FC Hongan. Tiukka peli on edessä myös TiPS:lla, sillä heitä vastaan asettuu sarjan kolmantena ennen viimeistä kierrosta oleva Kuopion Palloseura. Vantaalaisten tähtipelaaja Oona Siren kertoo joukkueen lähtevän viimeiseen peliin luottavaisina, sillä juuri tasaisten otteluiden kääntäminen voitoksi on ollut joukkueen vahvuus läpi kauden.

– Kautemme on ylipäätään ollut tasainen. Olemme pelanneet paljon tiukkoja pelejä, jotka olemme onnistuneet kääntämään voitoiksi. Olemme onnistuneet ottamaan voittoja ja pisteitä myös huonompina päivinä, mikä on ollut läpi kauden tärkeää, Siren summaa joukkueen kautta.

Sirenin mukaan tasaisen suorituksen taustalla on ollut vahva puolustuspään osaaminen ja kova puolustusmentaliteetti. TiPS lähtee kohtaamaan myös KuPS:n omalla varmalla tyylillään, joskin Siren myöntää, että kentällä saatetaan nähdä normaalia aggressiivisempi TiPS.

– No, kyllä me pyritään koko ajan hyökkäämään. Jos vaikka mennään 0-1 johtoon, niin ei varmasti aleta peruuttelemaan vaan jatketaan hyökkäämistä. Ei pidä kuitenkaan liikaa miettiä sitä, että maaleja pitäisi tehdä. Tärkeintä on kuitenkin se, että voitto tulee.

Oona Sirenin rooli Tikkurilan Palloseuran keskikentällä on ollut suuri koko kauden. 

 Åland Unitedilla mielessä tuplamestaruus

Åland United lähtee hienoisessa etulyöntiasemassa viimeiselle kierrokselle, sillä sen maaliero on TiPS:a parempi. Ahvenanmaalaisilla on siis mestaruuden avaimet omissa käsissä. Joukkueen luottokeskikenttäpelaaja Rosa Maria Herreros Ossorio myöntää, että myös mestarisuosikin kauteen on mahtunut monenlaista, eikä tie mestaruustaistoon ole ollut helppo.

– Meillä on ollut nousuja ja laskuja. Kausi on ollut aika raskas. Ensin tuli korona, ja sen vuoksi aikataulu on ollut aika tiukka. Pelaajiamme on ollut paljon maajoukkueiden mukana, ja Cupin pelitkin olivat hyvin tiiviisti. Normaalia kesätaukoa ei ollut, joten on tämä ollut aika raskasta. Olemme kuitenkin nyt tässä tilanteessa, joten emme vielä ole valmiita, Herreros Ossorio summaa Åland Unitedin kautta.

Vaikka joukkue on hyvissä asemissa ennen viimeistä ottelua, mestaruuden varmistamisen kannalta voitto FC Hongasta olisi joukkueelle ensiarvoisen tärkeä. Herreros Ossorio tietää, että espoolaiset eivät tule olemaan helppo vastustaja.

– Viimeksi kun pelasimme Honkaa vastaan, kausi oli vasta aluillaan. Nyt kaikki tulee olemaan toisin. Honka on näyttänyt, että he tulevat olemaan kova vastustaja. Meillä molemmilla joukkueilla on paljon pelissä, joten ottelu tulee varmasti olemaan erityisen kiinnostava.

Rosa Maria Herreros Ossorio on juhlinut tällä kaudella jo Suomen Cupin mestaruutta.

Tunnelmat odottavat molemmissa joukkueissa

Sekä Tikkurilassa että Ahvenanmaalla odotetaan viimeistä kierrosta kuin kuuta nousevaa. Oona Sirenin mukaan TiPS:n treeneissä on voinut kuluvan viikon aikana huomata, että viikonloppuna panokset ovat korkealla.

– Kyllä sen huomaa. Kaikki ovat tosi innostuneita ja haluavat vielä viimeisen kerran näyttää, että haluamme ja pystymme voittamaan mestaruuden. En ole huomannut joukkueessa hermostuneisuutta, vaan kaikista on näkynyt kova itseluottamus ja halu voittaa, Siren kertoo.

Siren itse tavoittelee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan pääsarjatasolla, mikä antaa hänelle oman latauksen viimeiseen otteluun.

– Mestaruus on jotain mitä haluan urallani jalkapalloilijana kokea. Se olisi tosi iso juttu.

Rosa Maria Herreros Ossorio taas myöntää, Åland Unitedissa tunnelma on ollut sekoitus kaikkea: joukkueessa tunnelma on ollut samaan aikaan itsevarma, mutta myös hieman hermostunut. Herreros Ossorio kokeneena pelaajana tietää, että pieni hermostuneisuus kuuluu asiaan panosten ollessa korkealla. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin itse yhtä itsevarma, kuin ennen voitettua Suomen Cupin finaalia.

– Olemme monta kertaa olleet liian lähellä mestaruutta sitä saamatta, mutta tämä on meidän vuotemme. Kuten olen aiemminkin sanonut, en lähde vain pelaamaan isoja pelejä, vaan voittamaan niitä. En aio edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että häviäisimme sunnuntaina.

Subway Kansallinen Liiga huipentuu sunnuntaina 8.11.

Viimeisellä ottelukierroksella mestaruus ratkaistaan Åland Unitedin ja Tikkurilan Palloseuran välillä. Pronssimitalista kamppailevat Kuopion Palloseura, FC Honka sekä HJK. Putoamiskarsinnan yrittävät välttää Ilves, PK-35 Vantaa sekä JyPK

Search