Suomen Cup: Åland Unitedin mestaruusputki ei jatku – välieräjoukkueet selvillä

06.08.2023

Suomen Cupin puolivälierät pyörähtivät käyntiin lauantaina 5. elokuuta. Viimeisen paikan kohtalo ratkesi sunnuntaina Myyrmäessä.

Lauantaina monien katseet kohdistuivat Wiklöf Holding Arenalle. Åland United kohtasi jälleen Suomen Cupin jatkopeleissä Kuopion Palloseuran.

Ahvenanmaalaiset ovat jo muutamaan otteeseen päättänet hallitsevan Suomen mestarin matkan Cupissa. Åland United on myös voittanut Suomen Cupin peräti kolmesti peräkkäin.

Nyt mestari kuitenkin vaihtuu ja KuPS saa mahdollisuuden tavoitella ensimmäistä Suomen Cupin voittoaan.

Lauantaina KuPS voitti 2-0. Maaleista vastasivat Anni Hartikainen ja tuore huippuvahvistus Roosa Ariyo. Katso jälkimmäinen osuma alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Jyväskylässä, ainoana Naisten Ykkösen joukkueena edelleen mukana oleva, JyPK kohtasi Ilveksen. Avausjakso pysyi maalittomana, mutta toisen puoliajan ensimmäinen vartti nousi ratkaisevaan osaan.

Ilves iski nopeasti kahdesti. Ensin onnistui kapteeni Anna Olmala ja vain muutamia minuutteja myöhemmin Sofia Määttä.

Ykkösen jyväskyläläinen kärkijoukkue kuitenkin taisteli. Pauliina Pirinen toi kotijoukkueen maalin päähän jo viisi minuuttia Määtän osuman perään.

Tällä kertaa kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja Ilves välieriin 2-1-voitolla. Tamperelaisjoukkue saa välierissä vastaansa KuPSin. Ottelu pelataan Tampereella.

Lauantain kolmannessa puolivälierässä iskivät yhteen HJK ja PK-35. Joukkueet kohtasivat vastikään Bolt Arenalla liigapelissä. Tuolloin kamppailu päättyi HJK:n 3-0-voittoon.

Nyt oli vielä tiukempaa. Linda Räisänen vei PK:n johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Vielä viime kaudella PK-35-paidassa esiintynyt Emilia Kupsanen tasoitti kamppailun kymmenisen minuuttia myöhemmin.

1-1-lukemissa edettiin tauolle. Toiselle jaksolle HJK tuli kovaa ja Jenna Topra vei kotijoukkueen johtoon jo aivan alkuhetkillä.

Reilun tunnin kohdalla tilanne oli jo 3-1, kun Lotta Lindström kasvatti HJK-johtoa. PK-35 nousi vielä maalin päähän noin vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Maalinteossa onnistui Nanna Niva.

HJK kuitenkin välieriin.

Sunnuntaina ratkaistiin viimeisen välieräpaikan ja HJK:n vastustajan kohtalo. PK-35 Vantaa sai vieraita Paloheinän suunnalta. HPS pääsi kamppailuun riemastuttava HJK-voitto alla liigan puolelta.

Myös vantaalaiset juhlivat sarjapelien puolella alkuviikosta ja juhlat jatkuivat myös Suomen Cupissa. PK-35 Vantaa pelasi todella rutinoituneen ja ehjän ottelun. Kotijoukkue nappasi johtoaseman jo varhaisessa vaiheessa.

Liina Tervo pääsi keskeltä läpi ja sijoitti pallon varmasti HPS-verkkoon kamppailun 8. peliminuutilla.

Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Ottelu oli fyysinen ja kumpikin joukkue meni kaksinkamppailutilanteisiin kovalla asenteella. PK sai kuitenkin vielä ennen taukoa toisen osuman eli niin sanotun “koppimaalin”.

Netta Koso jäi ilman vartijaa rangaistusalueen kulmalla ja hän pääsi hyvin vapaasti puikkelehtimaan maalintekoon. Toisella nelivitosella ei maaleja nähty ja PK-35 Vantaa eteni välieriin, jossa se kohtaa HJK:n Bolt Arenalla.