Åland Unitedin unelma jatkopaikasta mureni – sveitsiläinen Servette turnauksen voittoon

21.08.2021

Åland United hävisi lauantai-iltana sveitsiläiselle Servettelle 0-1, ja jäi Maarianhaminassa pelatussa karsintaturnauksessa toiseksi. Servette jatkaa Mestarien liigan 2. karsintavaiheeseen.

Åland Unitedin maalitykki Cassandra Korhonen oli päästä läpiajoon vartin kohdalla. Servette-vahti Ines Pereira rynnisti vastaan, ja törmäyksen jälkeen erotuomari Jelena Pejkovic näytti sveitsiläisten vapaapotkua.

Seuraava vaarallinen paikka avautui Servettelle. Åland-vahti Christina Dineson torjui sveitsiläisten keskiviikon voittomaalista vastanneen Jade Boho Sayon laukauksen eteensä, ja Monica Mendes pääsi iskemään vastapalloon lähietäisyydeltä. Saarelaisten onneksi yritys epäonnistui.

Avausjakson jälkipuolisko oli sveitsiläisten hallintaa, ja Åland United näytti jo selviytyvän vyörytyksestä. Avauspuolikkaan lisäajalla Laura Felber vei kuitenkin Servetten 1-0-johtoon kulmatilanteesta.

Saarelaiset aloittivat toisen jakson ryminällä. Dana Leskiselle avautui loistopaikka vain reilun puolen minuutin jälkeen, mutta veto suuntautui hieman yli oikean yläkulman.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Korhonen kaatui aivan rangaistusalueen tuntumassa, mutta Pejkovic ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Kotiyleisö pelästyi pahemman kerran 53. minuutilla, kun Åland United -kapteeni Sarah Troccoli ja Mendes törmäsivät pahannäköisesti. Molempia hoidettiin pitkään kentän pinnassa, ja lopulta Mendes otettiin vaihtoon. Åland United pelasi sen sijaan kymmenkunta minuuttia ilman kapteeniaan ja Servette oli hyvin lähellä karata kahden maalin karkumatkalle. Kotiyleisön onneksi ylärima pelasti saarelaiset takaiskulta.

Åland United haki vimmatusti tasoitusta, ja sellaiseen avautui paikka 70. minuutin pelin jälkeen, kun Karen Reyes pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Korhosen keskityksestä. Yritys meni kuitenkin reippaasti ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Reysin tilalle tullut Signy Aarna pääsi puskemaan Leskisen keskityksestä pallon ylärimaan.

Åland Unitedille tarjoutui loistopaikka vielä ottelun lisäajalla. Leskinen keskitti jälleen upeasti, mutta sekä Troccolin että Mariana Jaleca Pereiran jatkoyritykset epäonnistuivat.

Ahvenanmaalaiset eivät painostuksesta huolimatta onnistuneet tasoituksessa ja Felberin avausjakson lopulla syntynyt osuma jäi ottelun ainoaksi. Servette varmisti turnausvoitolla jatkopaikan Mestarien liigan 2. karsintavaiheeseen sekä 100 000 euron potin.

Ahvenanmaan turnauksen iltapäiväottelussa pelattiin sijoista 3 ja 4. Åland Unitedille 0-4 hävinnyt romanialainen Olimpia Cluj jäi lopulta turnauksen viimeiseksi, kun pohjoisirlantilainen Glentoran päihitti romanialaiset 2-0.