Hyppää sisältöön

Amanda Rantanen siirtyy Ruotsin pääsarjaan

04.08.2021

PK-35:n kapteeni Amanda Rantasen ura jatkuu Ruotsin pääsarjaa pelaavan KIF Örebron riveissä. Rantasen viimeinen ottelu Subway Kansallisessa Liigassa on lauantaina 7. elokuuta Pihlajamäessä pelattava ottelu Åland Unitedia vastaan.

PK-35:n hyökkääjä Amanda Rantanen on allekirjoittanut 1,5-vuotisen sopimuksen Damallsvenskanissa pelaavan KIF Örebron kanssa. Örebro on kahdentoista joukkueen sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä. Joukkueessa pelaa Rantasen lisäksi yhteensä kolme suomalaista, sillä myös Elli Pikkujämsä, Heidi Kollanen ja vielä viime kaudella Åland Unitedia edustanut Olivia Mattsson pelaavat joukkueessa.

Rantanen nousi viime vuonna myös naisten A-maajoukkueen rinkiin. Hyökkääjän ura on ollut nopeassa noususuhdanteessa, sillä vielä toissakaudella hänen joukkueensa pelasi Ykkösdivarissa. Rantanen on edustanut kasvattajaseuraansa PK-35:ttä yhteensä lähes kymmenen vuotta. Siksi olo onkin nyt haikea, vaikka Rantanen on unelmoinut tällaisesta sopimuksesta koko ikänsä.

– Nyt kun uusi sopimukseni on varmistunut, fiilikset ovat aika kaksijakoiset. Olen todella ylpeä ja onnellinen, sillä olen unelmoinut tästä mahdollisuudesta pikkutytöstä saakka, mutta toisaalta on iso harmi jättää oma joukkueemme, Rantanen kertoo.

Örebron kiinnostus Amandaa kohtaan heräsi ensimmäisen kerran jo viime syksynä. Asiat alkoivat varsinaisesti konkretisoitua kuluvan vuoden kesäkuussa hänen pelatessaan Ruotsissa U23-maajoukkueturnausta. Rantasen mukaan seura muistuttaa hyvällä tavalla PK-35:ttä.

– Örebro on antanut minulle sekä seurana että kaupunkina tosi hyvän kuvan. Siellä on vastaavanlaista yhteisöllisyyttä kuin PK-35:ssä. Olen kuullut joukkueesta ja joukkuehengestä paljon hyvää. Seurassa todellakin välitetään pelaajista.

Lähde: PK-35

Search