Annika Haanpää iloitsee hopeamitalista – “Todellakin voitettu hopea”

08.11.2020

Tikkurilan Palloseura juhlii kauden päätteeksi SM-hopeaa. Vaikka mestaruus karkasi käsistä vasta viimeisellä kierroksella, on joukkueella syytä hymyyn. Kapteenin nauhaa kantava Annika Haanpää on ylpeä joukkueestaan.

Tasapeli ei riittänyt mestaruuteen

TiPS lähti Åland Unitedin kanssa viimeiselle kierrokselle tasapisteissä. Tiedossa oli, että TiPS tarvitsee viimeisestä ottelustaan pisteitä noustakseen Åland Unitedin ohi sarjan piikkipaikalle. Lopulta 1-1 tasapeli KuPS:n kanssa ei riittänyt, vaan ahvenanmaalaiset juhlivat sarjan mestaruutta.

Kauden viimeinen ottelu KuPS:a vastaan jatkoi kauden teemaa. TiPS oli vahva puolustussuuntaan ja piti palloa, mutta myös KuPS oli totuttuun tapaan vaarallinen paikoille päästyään. Roosa Ärväksen maali vei KuPS:n johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta TiPS kiri vielä tasoihin toisella puoliajalla Joanna Tynnilän maalilla.

– Tämä viimeinen peli oli meiltä tosi hyvä. Koko kausi on ollut hyvä, ja olen tosi ylpeä koko joukkueesta, toteaa joukkueen kapteenin nauhaa kantava Annika Haanpää.

Myös joukkueen valmentaja Pauliina Miettinen oli viimeisen ottelun jälkeen silminnähden tyytyväinen, vaikka mestaruus jää odottamaan tulevia kausia.

– Hyvä ja tasainen kausi, vain yksi tappio. Olen todella ylpeä.

Voitettu hopea lämmittää mieltä

Annika Haanpää itse siirtyi TiPS:in täksi kaudeksi, ja on heti noussut yhdeksi joukkueen avainpelaajista. Haanpää on nauttinut pelaamisesta vantaalaisseurassa, ja mitalin saaminen kaulaan on hieno päätös kaudelle uudessa joukkueessa.

– Kyllä mitali lämmittää. Tämä oli ennen kaikkea voitettu hopea.

TiPS hävisi kaudella vain yhden ottelun ja oli äärimmäisen lähellä myös mestaruutta. Haanpää kuitenkin kokee, että mestaruuspokaali matkaa oikeaan osoitteeseen, eikä hänen joukkueellaan ole mitään syytä painaa päätä pensaaseen.

– En koe katkeruutta kakkossijasta, vaikka pieni nipistys siitä tottakai tuntuu, että mestaruus oli niin lähellä. Koimme kaudella vain yhden tappion, mestarille Åland Unitedille. He siis ansaitsivat voiton.