Hyppää sisältöön

Annika Haanpää toisena talvena peräkkäin hopeamitalistina uuden edessä

06.01.2023

Keskikenttäpelaaja Annika Haanpää siirtyi HPS:n riveihin. Hän odottaa uudelta joukkueeltaan paljon, mutta itseltään kenties vieläkin enemmän.

HJK palasi takaisin mitalikantaan kaudella 2022. Helsinkiläisten keskikentällä Annika Haanpää teki tuttuun tyyliinsä pyyteettömästi töitä oman joukkueensa eteen. HJK pokkasi hopeaa Kuopion Palloseuran takana ja Suomen Cupista tarttui matkaan samanvärinen mitali. Kyseinen jalometalli oli Haanpäälle tuttu alkuaine jo ennestään.

24-vuotias pelaaja oli jo edellisinä kahtena kautena juhlinut hopeaa Tikkurilan Palloseuran paidassa. Sitä ennen Haanpää oli juniori-ikäisenä mukana myös TPS:n vuoden 2016 hopeajoukkueessa.

TiPS luopui pääsarjapaikastaan taloudellisten haasteiden vuoksi kauden 2021 jälkeen. Haanpään ura jatkui siis Bolt Arenalla.

Nyt kolmena vuonna peräkkäin hopealle yltänyt keskikenttäpelaaja on toista talvea putkeen uuden haasteen edessä. Tulevalla kaudella Haanpää pukee Helsingin Palloseuran vihreän peliasun ylleen.

– HPS tuli vähän itsellekin yllättäen vaihtoehdoksi. Kauden jälkeen tuntui, että siirto voisi tehdä hyvää. HPS otti yhteyttä ja rupesin miettimään, mistä saisin itselleni parhaan paketin arkeen, Haanpää kertoo.

– HPS on mennyt joka vuosi eteenpäin ja heidän pelinsä paranee kausi kaudelta. He pyrkivät etenemään pallollisena monipuolisesti ja haluan olla auttamassa joukkuetta juuri pallollisessa pelissä. Siksi koin, että tämä voisi olla hyvä vaihtoehto.

Haanpää pyrkii omalla panoksellaan tuomaan HPS-leiriin lisää kokemusta. Hän haluaa pelata myös tasaisen laadukkaalla tasolla läpi kauden. Ennen kaikkea Haanpää toivoo pääsevänsä nauttimaan jalkapallosta ja viemään nousujohteista helsinkiläisjoukkuetta taas pykälän eteenpäin.

Vuosi HJK:ssa jätti Haanpään mieleen useita lämpimiä muistoja, mutta ei pelkästään niitä.

– Joukkuehenki oli hyvä, kopissa viihtyi aina ja oli hauskaa. Oma suoriutuminen jätti silti vähän hampaankoloon. En ehkä päässyt sille tasolle, mitä toivoin. Nyt odotan itseltäni enemmän tulevalla kaudella.

– Tuplahopea oli hyvä suoritus meiltä. Toki kultaa kaikki tavoittelivat ja se jäi hampaankoloon sekä liigassa että Cupissa. HJK pääsi kuitenkin takaisin mitalikantaan, mikä osoittaa hyvän kauden.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Haanpää jakaa myös varauksetonta ylistystä HJK:n puitteista ja ammattimaisuudesta. Hän on kuitenkin juuri nyt erittäin motivoitunut tulevasta kaudesta HPS:n keskikentällä.

– Hieno fiilis! Treeneissä ollut hyvä ja innostunut meno. Hiljalleen olen päässyt tutustumaan uuteen ympäristöön. Joukkuehenki on todella hyvä ja kuulin siitä paljon kehuja jo ennen siirtoani.

HPS-ryhmässä on muutamia ennestään tuttuja kasvojakin. Haanpää pelasi puolustaja Eerika Hämäläisen kanssa jo Tikkurilassa kaudella 2020.

Viime kauden tulokkaaksi ehdolla ollut Aada Nurmi sen sijaan on Haanpään tavoin Euran Pallon kasvatti. Nurmi pelasi aikanaan Haanpään pikkusiskon kanssa samassa joukkueessa. Haanpää ja Nurmi harjoittelivat myös pahimpaan korona-aikaan yhdessä.

Haanpää on siis kolmena kautena peräkkäin napannut hopeaa joukkueensa kanssa. Hänen edustamansa joukkueet ovat taistelleet mestaruudestakin liki kauden kalkkiviivoille asti.

Pakila Roadilla odotetaan varmaankin jo innoissaan tälle putkelle jatkumoa. Haanpää ainakin haluaa kauden jo alkavan.

– Kyllä tässä jo pelihammasta kolottaa! Malttamattomana odotan.

 

Olemme koonneet kaikki toteutuneet pelaajasiirrot yhden uutisen alle.

Tutustu päivittyvään siirtosivuumme tästä!

 

Artikkelikuva: HPS

Search