Hyppää sisältöön

Bergius ja Forss Ilveksen puolustuksen duona

22.01.2020

Forss, 22 ja Bergius, 21, kertovat molemmat vahvuuksikseen pelinohjauksen, mikä helpottaa puolustustyössä. ”Pullana” tunnettu Forss pelaa topparina ja Bergius laitapuolustajana. Muita vahvuuksia löytyy Forssilla pitkissä avauksissa ja Bergiuksella taas eteenpäin puolustamisessa.

Ilveksen ”vanhimpiin” pelaajiin kuuluvat Forss ja Bergius ovat molemmat olleet edustuksen mukana neljä kautta. Ilves-taipale heillä on alkanut jo 7- ja 9-vuotiaina, joten aikamoinen keltavihreä tausta löytyy molemmilta.

Koska treenikausi on tiukasti käynnissä ja cupissa ottelut alkoivatkin jo, on pelaajilta udeltu, että kuka on kovin tai ahkerin treenaaja. Kaksikko heittää Marjukka Mikkosen, Lynsey Kellyn ja Pipsa Saarilahden nimet ilmoille.

Kysyttäessä taas, mikä on heidän mielestään parasta Ilveksessä, yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne tulevat molemmilla nopeasti esille.

– Aina, kun näkee Ilvestä jollain päällä, tietää että kaikki on samaa seuraa, Bergius kertoo Ilveksen sivuilla.

Vaikka pelaajat sanovat, että edustuksen hopeakausi pitäisi todennäköisesti sanoa jalkapallouran parhaaksi muistoksi, ja pitävät sitä oletettuna vastauksena, nousee kuitenkin junioreina voitettu 1998 syntyneiden alueturnaus molemmilla äärimmäisen korkealla.

– Tai viime kauden Ahvenanmaan reissu, Forss naurahtaa.

Kun kaksikolta tiedustelee, että jos heidät päästettäisiin kahdestaan irti hyökkäyspäässä, tulisiko tehoja vai tuhoja, vastaus on naisille helppo.

– Tehoja, kuuluu lähes yhteen ääneen.

Valmentajien pitäisi kuulemma antaa kaksikolle mahdollisuus hyökkäyksessä. Pienpelejä pelatessa Forss on kuulemma se, joka tekee aina maalit. Bergius kuitenkin uskaltaa kyseenalaistaa tätä.

Viime kauden alussa Forssia haastateltiin idolien merkityksestä ja nyt häneltä udeltiin omista jalkapalloidoleista. Hän mainitsee Real Madridin Sergio Ramosin, joka jäi hänen mieleensä, kun hän, Bergius ja joukko muita olivat katsomassa Mestarien liigan finaalia vuosia aiemmin.

Ramos on kuitenkin se pelaaja, jonka takia Forss käyttää tietyn kenkämerkin tiettyä mallia ja tällä kyseisen espanjalaisen nimellä Forss myöskin löytyy tallennettuna Bergiuksen puhelimesta.

Lähde: Ilveksen kotisivut

Search