Hyppää sisältöön

Captain’s Ball: Kauden parhaat palkittu – Anni Hartikainen on vuoden pelaaja

01.12.2023

Subway Kansallisen Liigan parhaita palkittiin perjantai-iltana Captain’s Ball -gaalassa.

Perjantaina järjestettiin vuotuinen Captain’s Ball -gaala, jossa palkittiin vuoden onnistujia niin sarjojen kuin maajoukkueiden osalta.

Subway Kansallisen Liigan vuoden pelaajaksi Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksessä valittiin Kuopion Palloseuran Anni Hartikainen, joka voitti myös Subway tähtipörssin kaudella 2023.

Sarjan kärkijoukkueet KuPS ja HJK olivat muutenkin vahvasti esillä. Kuopiolaisjoukkueesta Pauliina Miettinen pokkasi vuoden valmentajan ja Emma Santamäki vuoden puolustajan palkinnot. Syöttötilaston kärkinimi kaudella 2023 oli Lavdije Begolli.

HJK:n Lotta Lindström pääsi juhlimaan kolmessa eri kategoriassa. Nuori hyökkääjä oli kauden maalikuningatar ja Lindström valittiin myös niin vuoden tulokkaaksi kuin hyökkääjäksi.

Keskikenttäpelaajista pelaajien keskuudessa suurinta arvostusta nautti Aada Nurmi, joka pelasi päättyneellä kaudella HPS-paidassa. Tulevalla kaudella Nurmi taituroi KuPSin väreissä.

Kauden 2023 erotuomariksi äänestettiin Ifeoma Kulmala.

Vuoden maalivahti puolestaan on FC Hongasta vastikään Orlando Prideen siirtynyt Sofia Manner.

– Erityinen kausi. Hirveän moni ei uskonut FC Hongan menestyvän. Oli ihana lähteä kauteen paineettomasti, kun meiltä ei odotettu suurempaa menestystä, Manner sanoi Captain’s Ball -gaalan haastattelupisteellä.

FC Honka saa maalivahdilta valtavasti suitsutusta niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Todella hyvää yhteistyötä valmennuksen ja staffin kanssa. En ole ennen ollut joukkueessa, jossa on näin avoin ympäristö ja aidosti hyvä olla. Täydelliset puitteet kehittyä, onnistua ja parantaa peliä.

Nyt edessä on siirto kivikovaan NWSL-sarjaan, mikä saa vuoden maalivahdin vielä varsin häkeltyneeksi.

– Ihan loistavat fiilikset. Unelmien täyttymys. On edelleen sulateltavaa, mutta olen todella iloinen.

Orlando Priden pukukopissa istuu ennestään muun muassa legendaarinen Marta, jota pidetään jopa kaikkien aikojen pelaajana.

– Onhan se aika absurdia. Kyseessä kuitenkin ensimmäinen ammattilaisena pelaava nainen, jonka itse tyttönä tiesin. Yhtäkkiä ollaankin samassa kopissa.

Kuva: Tara Jaakkola

Search