Hyppää sisältöön

Dana Leskinen viihtyy Ahvenanmaalla – Puitteet kunnossa kentällä ja sen ulkopuolella

04.02.2021

Viime kaudella FC Honkaa edustanut Dana Leskinen muutti tammikuun alussa Ahvenanmaalle ja pelaa tulevan kauden Åland Unitedissa. Kotiutuminen saarelle on sujunut hyvin ja oma rooli joukkueessa alkaa muotoutua.

Navigaattoria ei enää tarvita

Dana Leskinen saapui Ahvenanmaalle 4. tammikuuta. Nyt kun elämää uudessa kotikaupungissa on takana noin kuukausi, on hän saanut jo hyvän käsityksen uudesta kotikaupungistaan.

– Aina kun tulee uuteen kaupunkiin, on siinä oma stressinsä, mutta olen viihtynyt tosi hyvin. Olen alkanut jo kotiutua, enkä tarvitse enää navigaattoria treeneihin mennessä, Leskinen naurahtaa.

Elämä Ahvenanmaalla ei Leskisen mukaan paljoakaan eroa elämästä Espoossa. Hänen äidinkielensä on ruotsi, joten myöskään kielimuuri ei ole hidastanut kotiutumista. Merkittävimpänä erona Leskinen pitää sitä, että Ahvenanmaalla oikeastaan kaikki tuntevat toisensa. Saarella myös suhtaudutaan hyvin iloisesti Åland Unitedin pelaajiin.

– Koko saari on aina tosi iloinen, kun tänne tulee joku uusi Åland Unitedin pelaaja. Ihmiset täällä ovat todella mukavia, ja on helppo saada uusia tuttavia ja ystäviä.

Asiat kunnossa myös kentän ulkopuolella

Åland United saa usein kehuja ammattimaisesta toimintaympäristöstä urheilijoille. Joukkueen käytössä on iso taustatiimi ja hyvät fasiliteetit. Dana Leskinen on kuitenkin urallaan jo saanut kokea, että pelkkä ammattimainen ympäristö ei riitä urheilijalle parhaan potentiaalin saavuttamiseen. Vaikka Leskinen on vasta 19-vuotias, on hän ehtinyt kokea myös sen kun asiat eivät suju suunnitelmien mukaan.

Leskinen lähti 15-vuotiaana Saksaan. Siellä hän keskittyi täysillä jalkapalloon ja pelasi TSG 1899 Hoffenheim alle 20-vuotiaiden joukkueessa 2. Bundesliigaa. Joukkueessa kaikki asiat hoidettiin viimeisen päälle ammattimaisesti, mutta silti Leskisen ei ollut hyvä olla.

– Asuin silloin Saksassa sijaisperheessä, mikä ei oikein ollut minun juttuni. Varsinkin ensimmäisessä perheessä en viihtynyt, toinen oli paljon sopivampi. Silloin kuitenkin päätin, että seuraavan kerran kun lähden muualle pelaamaan, niin lähden ihan yksin.

Nyt Ahvenanmaalla Leskinen asuu yksin omassa kodissaan. Koti on hänelle turvapaikka, josta ei tingitä. Leskisen mukaan oma koti onkin yksi suurimpia tekijöitä sille, että hänen on nyt kokonaisuudessaan parempi olla Ahvenanmaalla kuin aikanaan Saksassa.

– Minulle on todella tärkeää se oma aika ja oma tila. Täällä minulla on oma koti, jossa viihdyn todella hyvin ja tykkään olla siellä.

Myös opiskelu ja työelämän yhdistäminen pelaamiseen on Leskisen mukaan ollut helpompaa Ahvenanmaalla kuin Hoffenheimissa. Leskinen opiskelee liikuntaneuvojaksi, ja opinnot ovat lähes työharjoittelua vaille valmiit.

– Kun opinnot ovat valmiina, pääsen keskittymään vielä enemmän jalkapalloon.

Uusi joukkue hakee muotoaan

Åland Unitediin on saapunut tulevaksi kaudeksi Leskisen lisäksi paljon uusia pelaajia. Sopimuksen hallitsevan tuplamestarin kanssa ovat solmineet yhdysvaltalaiset Sarah Troccoli, Karen Rayes ja Christina Dineson, ruotsalainen Cassandra Korhonen, IFK Marienhaminasta saapunut Louise Andersson sekä viime kaudella Kansallisessa Liigassa JyPK:a edustanut Matilda Nurmi ja Ilvestä edustanut Sanni Ojanen.

– Kaikki uudet pelaajat ovat todella ammattimaisia ja tosi hyviä. Karen on todella nopea ja monipuolinen pelaaja. Sarah on taas todellinen taituri ja todella varma. Maalivahti Christina on treeneissä vaikuttanut tosi vikkelältä, Leskinen kuvailee uusia joukkuetovereitaan.

Leskisen mukaan kaikki uudet pelaajat joukkueessa ovat vakuuttaneet harjoituksissa. Myös harjoitusottelussa poikajoukkuetta vastaan koko tiimi esiintyi lupaavasti.

– Maalivahdista nyt ei saatu kauhean hyvää käsitystä, koska pallo ei juuri meidän päädyssämme ollut, Leskinen naurahtaa.

Hyökkääjälupaus kuitenkin myöntää, että koska joukkueessa on paljon uusia pelaajia, kestää hetken ennen kuin kaikista saadaan paras mahdollinen irti. Myös Leskisellä on edessään totuttelua, sillä oma rooli uudessa joukkueessa tulee olemaan hieman erilainen kuin viime kaudella FC Hongassa.

– Voin paljastaa, että minulla vähän muuttuu pelipaikka ensi kaudeksi. Minusta tuntuu, että pystyn siinä käyttämään enemmän omia vahvuuksiani. Myös harjoituspelin perusteella paikka vaikuttaa hyvältä.

Jutun kuva: Therese Andersson, Blick

Search