Hyppää sisältöön

Elokuun BestDrive-kentällisen äänestys

21.09.2023

Subway Kansallisen Liigan ratkaisuhetket ovat käsillä. Palataan hetkeksi kuitenkin vielä edelliseen kalenterikuukauteen. Ketkä olivat pelipaikkojensa parhaita? Elokuun BestDrive-kentällisen äänestys on auki.

Maalivahdit

Irea Virtanen Espejo

Erittäin vahva kuukausi PK-35 Vantaan maalivahdilta. Kaksi voittoa ja tasapelit niin HJK:n kuin KuPSin kanssa. Tilastollisesti myös positiivinen elokuu. Torjui yli maalin verran paremmin, mitä vastustajien luoma maaliodottama.

Iina Rautiainen

Esiintynyt tasaisesti kuukaudesta toiseen. Myös elokuussa HPS-maalivahti kirjautti tililleen kolme voittoa, kolme nollapeliä ja taakse upposi ainoastaan neljä maalia viiteen liigaotteluun. Rautiainen torjui jälleen noin puolitoista maalia paremmin, mitä maaliodottama olisi antanut olettaa.

Sofia Manner

Rautiaisen tapaan huippuotteita läpi kauden. Elokuussa Manner esti pelkästään omalla tekemisellään tilastoihin nojaten selvästi yli kaksi vastustajien maalia. Manner torjui elokuussa enemmän laukauksia kuin kukaan muu sarjan maalivahdeista. FC Honka voitti elokuussa neljä ottelua ja hävisi ainoastaan yhden.

Puolustajat

Helmi Vapola

HPS-puolustaja on parantanut otteitaan tasaisesti läpi kauden. Elokuussa Vapola oli koko sarjan parhaita puolustajia. Tilastollisesti hän oli erinomainen esimerkiksi pääpalloissa. Ilmassa käydyt kaksinkamppailut Vapola voitti 82 prosentin varmuudella, joutuen tilanteisiin varsin tiheästi. HPS-toppari onnistui myös katkomaan vastustajien syöttöjä poikkeuksellisella teholla.

Emmi Siren

Loukkaantumiseltaan upeasti palannut Siren palasi myös A-maajoukkueen vahvuuteen pikavauhtia. Elokuussa hän viimeisteli maalin ja syötti kaksi. Laitapuolustajana pelannut Siren jakeli elokuussa eniten syöttöjä hyökkäyskolmanneksella ja onnistui loistavasti myös 1v1-tilanteissa.

Heljä Jokela

PK-35:n luottopuolustaja esiintyi varmasti elokuussa. Helsinkiläisjoukkueen kuukausi ei ollut huippumenestyksekäs tuloksellisesti, mutta Jokela pelasi puolustussuuntaan hyvin. Tilastollisesti hän oli sarjan ehdotonta kärkeä niin katkoissa, taklauksissa kuin pallollisten pelaajien paineistamisessa. Jokela myös voitti prässipelaamisella pallon joukkueelleen hyvällä prosentilla.

Keskikenttäpelaajat

Noora Juusela

FC Hongan keskikentän tärkeä palanen syötti maalin ja teki yhden elokuussa. Ennen kaikkea Juuselan ominaisuudet korostuvat pelinrakennusvaiheessa. Eniten avainsyöttöjä koko sarjassa kalenterikuukauden aikana. Hän syötti myös eniten palloja vastustajan rangaistusalueen sisälle ja oli yksi aktiivisimmista haastajista yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Yuuka Kurosaki

Japanilaispelaaja on esiintynyt välittömästi erittäin hyvin Kuopion Palloseuran keskikentällä. Elokuussa Kurosaki teki kaksi maalia ja syötti kaksi. Todella älykkäästi liikkuva pelaaja omaa erinomaisen laukauksen ja puolustaa erittäin tunnollisesti.

Tuuli Enkkilä

HJK:n keskikentän tasapainottava ja erittäin varma suorittaja. Enkkilä on keskeisessä roolissa niin pallollisena kuin pallottomana. Tästä osoituksena hän on elokuun tilastoissa korkealla muun muassa taklauksissa ja riistoissa sekä avainsyötöissä ja rangaistusalueen sisälle lähetetyissä syötöissä. Lisäksi Enkkilä teki elokuussa yhden maalin.

Hyökkääjät

Lotta Lindström

Sensaatiomaista debyyttikautta pelaava nuori hyökkääjä osui elokuussa peräti kuudesti. Siihen päälle Lindström syötti yhden HJK-maalin ja jakoi peräti 11 avainsyöttöä. Hän loi joukkueelleen selvästi eniten maaliodottamaa koko elokuun aikana.

Lavdije Begolli

Viime kauden maalikuningatar on pelannut tällä kaudella useissa erilaisissa rooleissa ja myös alemmalla oksalla kuin puhtaasti hyökkääjänä. Elokuussa albanialaistaituri viimeisteli itse yhden maalin, mutta syötti hurjat kuusi KuPS-osumaa.

Roosa Ariyo

Sopinut KuPS-ryhmään alusta asti loistavasti. Vahva ja suoraviivainen kärkipelaaja on ollut todella tehokas. Neljä tehtyä maalia elokuussa ja alati vaarallinen Ariyo valittiin myös Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toimesta jo kuukauden pelaajaksi.

 

Äänestys päättyy maanantaina 25. syyskuuta kello 18.00. Äänestäneiden kesken arvotaan Ruutu+ -kausikortti (6kk).

Kansallinen Liiga valitsee BestDrive kuukauden kentällinen -ehdokkaiksi eri pelipaikoilla vakuuttavia otteita kuukauden aikana esittäneet pelaajat. Lopullisen valinnan kuukauden pelaajista teet sinä.

ÄÄNESTÄ TÄSTÄ

Search