Hyppää sisältöön

Emilia Kupsanen halusi ottaa askeleen eteenpäin urallaan – nopea hyökkääjä on HJK:n profiilihankintoja

22.02.2023

Emilia Kupsanen oli viime kaudella alati vaarallinen PK-35:n hyökkäyksessä. Nyt juoksuvoimainen pelaaja hakee kaksinumeroista maalimäärää HJK:n väreissä.

5-vuotias tyttö seuraa herkeämättä veljensä jalkapallo-otteluita ja harjoituksia. Palo kentän laidalta itse pelaamaan yltyy koko ajan.

Näin myös käy. Aluksi Tikkurilan Palloseuran futisleikkiksen kautta seuran 7-vuotiaiden tyttöjen joukkueeseen.

Emilia Kupsanen pelasi vantaalaisjoukkueessa lopulta aina 16-vuotiaaksi asti. Hän sai polven eturistisidevamman B-juniori-ikäisenä maajoukkuereissulla Norjassa.

Vammasta toivuttuaan Kupsanen siirtyi PK-35:n vahvuuteen. Seuran, jonka peliasusta hänet muistetaan varsinkin viime kaudelta, kun juoksuvoimainen hyökkääjä osui yhdeksän kertaa ja oli alati vaarallinen.

– Todella onnistunut kausi. Ennakko-odotuksiin nähden suoriuduimme todella hyvin. Omaan kauteeni olen tyytyväinen. Yhdeksän maalia, mutta aina voi parantaa eli vähän harmittaa, kun ei aivan saanut kymmentä maalia täyteen, Kupsanen pohtii.

– Olen kestävyysominaisuuksiltani hyvä ja aika nopea pelaaja. Nuorempana olin teknisesti todella hyvä, mutta ehkä se on nykyisin aika perustasoa, luonnehtii Kupsanen itseään pelaajana.

TiPS oli joukkue, josta Kupsasen jalkapalloilu alkoi.

Hän kertoo haluavansa kehittää heikkouksiaan. Kupsanen korostaa esimerkiksi pyrkimystään nostaa kaksinkamppailupelaamistaan uudelle tasolle.

Silti vahvuuksien hiominen jatkuvasti paremmalle tolalle kiehtoo jopa enemmän. Kupsanen rakastaa maalintekoa ja hänen nopeutensa sekä juoksukuntonsa ovat jo sarjan huipputasoa.

Monesti palloilulajeissa juuri poikkeukselliset vahvuudet nousevat suurempaan arvoon kuin tasaisuus. Voit olla varsin hyvä kaikessa, muttet silti loistava juuri millään osa-alueella.

Talvella vuodesta 2017 alkanut yhteinen matka PK-35:n kanssa tuli Kupsasen osalta toistaiseksi päätökseensä. Tulevalla kaudella hyökkääjä hakee kaksinumeroista maalimäärää HJK-nutussa.

– Oli yksi toinenkin vaihtoehto, mutta HJK oli silti aika selkeä päätös. Halusin ottaa yhden askeleen urallani eteenpäin ja ehkä päästä vähän erityyliseen valmennukseen.

– Olen viihtynyt hyvin. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia. Sarjan keski-ikä on kohtalaisen nuori, joten on aika jännä tunne olla yhtäkkiä kokeneempaa pelaajakuntaa. Joukkuehenki on kyllä todella hyvä.

Kupsanen on sanojensa mukaan nopeasti huomannut, että HJK:ssa yleinen vaatimustaso on todella korkealla ja kilpailuhenki paistaa joukkueen arjessa korostetusti läpi.

Emilia Kupsasella on vahva kausi takanaan PK-35:n hyökkäyksessä. Kuva: Janne Hirvensalo

Tulevalta kaudelta Kupsanen odottaa luonnollisesti maaleja, mutta myös kehittymistä jalkapalloilijana. Hän odottaa myös, että kemiat uusien joukkuekavereiden kanssa löytyvät nopeasti. Tuoreelta joukkueeltaan Kupsanen odottaa mestaruutta, mikä varmasti Bolt Arenan uumenissa lienee itseisarvo.

– Toivon Subway Kansallisen Liigan kaudesta kokonaisuudessaan tasaista ja laadukasta. Haluan, että kotimainen jalkapallo menee myös tasoltaan jatkuvasti eteenpäin.

Nyt Kupsasen fokus on täysin HJK:n kaudessa 2023. Vastuuta on varmasti luvassa, kun esimerkiksi nappikauden pelannut Oona Sevenius lähti hyökkäyksestä AC Milanin riveihin Italiaan. Myös Kupsanen haaveilee pelaamisesta varsinkin kahdessa tietyssä maassa joskus tulevaisuudessa.

– Aina ollut oikeastaan kaksi maata mielessä, joissa haluaisi pelata. Espanjassa tai Englannissa. Vähän erilaisia, mutta kummassakin omat hienot puolensa.

Sitä ennen nopea hyökkääjä haluaa maaleillaan auttaa HJK:n mestariksi.

Artikkelikuva: HJK

KATSO KAIKKI PELAAJASIIRROT

 

Search