Hyppää sisältöön

Ennakko: Avausvoittonsa ottanut JyPK Tampereelle Ilveksen vieraaksi

28.09.2021

Jyväskylän Pallokerho onnistui sunnuntaina vihdoin avaamaan pistetilinsä, kun se kaatoi PK-35:n Pihlajamäessä lukemin 1–2. Keskiviikkona JyPK lähtee metsästämään lisäpisteitä Tampereelle, missä joukkue kohtaa alaloppusarjan kovavireisimmän joukkueen. 

Ilveksellä on ollut loppukaudella paljon aihetta juhlaan. Vaikka joukkue joutui tyytymään paikkaan alemmassa loppusarjassa, on keltavihreiden kausi sujunut jopa yli odotusten alkukauden vaikeuksista huolimatta. Viime lauantaina Ilves juhlisti seuransa 90-vuotista taivalta juhlaottelun merkeissä. Ennätysyleisö Kaupissa saatteli keltavihreät huimaan vireeseen. Pirteästi esiintynyt Ilves rymisteli peräti 4–0-murskavoittoon HPS:sta. 

Tamperelaiset ovat tällä hetkellä suurin suosikki alemman loppusarjan mestariksi. Se ei ole hävinnyt alaloppusarjassa yhtään ottelua, ja peli-ilme on ollut joukkueista selvästi pirtein. Mikäli Ilves onnistuisi voittamaan JyPK:n keskiviikkona, se varmistaisi jo nyt pelaavansa Kansallista Liigaa myös kaudella 2022. 

Ilves pelaa hyvin yleisöystävällistä jalkapalloa. Joukkue on loppukaudella löytänyt tekemiseensä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, mikä on tuottanut tehokkaasti tulosta. Ilveksellä ei ole ollut ongelmia maalintekotilanteiden luomisessa, ja maaleja Ilveksen otteluissa on syntynyt rutkasti. Ennakkoluulottomuus on näkynyt myös viimeistelyssä, ja Ilveksen nuorilta pelaajilta onkin nähty kauden aikana upeita maaleja. 

Pipsa Saarilahti esitteli ylpeänä 90-vuotiasta Ilvestä juhlistavaa hihapainatusta. 

Myös JyPK on osoittanut vahvoja piristymisen merkkejä loppukautta kohti. Vaikka jyväskyläläiset ovat jo tuomittuja putoamaan Ykköseen kaudelle 2022, ei joukkueen taistelutahto ole hiipunut – päinvastoin. Sunnuntaina napattu avausvoitto on antanut joukkueelle kaivatun itseluottamusbuustin, eivätkä tamperelaiset tule pääsemään helpolla keskiviikkoillan kohtaamisessa. 

JyPK:n kapteeni Tiina Tiainen oli helpottunut, että joukkue sai viimein pistetilinsä auki. 

– Tuntui todella hyvältä vihdoin voittaa. Siitä on aikaa, kun olemme virallisen pelin voittaneet. Joukkueessa oli pelin jälkeen tosi hyvä fiilis, ja itseasiassa jo pelin aikanakin, sillä saimme nyt paljon onnistumisia. Meillä on ollut jo muutama aiempikin peli sellainen, että olisimme omasta mielestämme jo ansainneet pisteitä. Nyt sitten vihdoin avauspisteet, Tiainen kertoo.

Tiainen toivoo, että onnistuminen ja eritoten voitto PK-35:ttä vastaan ruokkisivat joukkueen peli-iloa. Kapteeni myös uskoo, että se on avain pisteisiin myös jatkossa. 

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Haluamme edelleen kaikki kehittyä jalkapalloilijoina ja nauttia pelaamisesta. Ehkä se nautinto, hyvä fiilis ja onnistumiset ovatkin se pääasia, mitä Ilvestä vastaan lähdetään hakemaan. Toivotaan, että peli-ilo myös tuottaa pisteitä ja tulosta.

Kuvat: Joope Erkkilä

Search