Hyppää sisältöön

Ennakko: Helsingin paikallispelissä vastakkain HPS ja PK-35

17.09.2021

Subway Kansallisessa Liigassa pelataan viikonloppuna yksi ottelu. Sunnuntaina pelattavassa ottelussa on luvassa derbytunnelmaa, kun helsinkiläisjoukkueet HPS ja PK-35 ottavat toisistaan mittaa alemman loppusarjan ottelussa.

HPS ja PK-35 ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja otteluissa eroa on kuin yöllä ja päivällä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa huhtikuussa HPS ei vielä aivan ollut päässyt liigan vauhtiin, ja punamustat olivatkin ottelussa suvereeneja. Ensimmäisellä puoliajalla HPS sinnitteli vielä mukana, mutta puoliajan lopuilla PK-35 meni menojaan. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta rumat 1–6-lukemat. Toisen kerran joukkueet kohtasivat heinäkuussa, jolloin pelin henki oli täysin erilainen. Tiukka peli vihellettiin päättyneeksi 2–2-lukemissa.

Sarjan tilanteen kannalta PK-35 on HPS:a paremmissa asemissa. HPS on tällä hetkellä karsijan paikalla 18 pisteellä punamustien ollessa edellä 22 pisteellä. Paikalliskamppailun voitto olisi erityisen arvokas HPS:lle, joka voisi voitolla nousta takaisin taistoon suorasta sarjapaikasta. Toki yhtälailla pisteet olisivat tärkeitä punamustille, jotka voitolla vahvistelisivat asemiaan sarjassa säilymisen suhteen.

Lainapelaajille tarjolla isoa roolia molemmissa joukkueissa

Sunnuntain kotijoukkueella HPS:lla on takanaan hieman kaksijakoinen suoritus sarjan jumboa JyPK:a vastaan. Toisaalta HPS onnistu pallonhallintapelissään hyvin, ja pystyi luomaan maalipaikkoja riittävästi. HJK:sta lainalle saatu 17-vuotias tulevaisuuden lupaus Daniela Tolonen esiintyi pirteästi HPS:n keskikentällä ja kapteeni Aino Lehtinen jatkoi varmoja otteitaan joukkueen johtavana pelaajana. Hieman tarkemmalla viimeistelyllä JyPK olisi voinut kaatua näyttävämminkin lukemin kuin 0–1.

Kolikon kääntöpuolena voidaan nähdä haasteet pysäyttää JyPK:n harvoja hyökkäyksiä. Vaikka JyPK ei nykytasollaan onnistunut kovin montaa kertaa pääsemään HPS:n prässin alta hyökkäämään, oli HPS pienissä ongelmissa silloin kuin jyväskyläiset hyökkäämään pääsivät. Ilman Emilia Tuomelan varmoja otteita helsinkiläisten maalilla joukkue olisi voinut joutua tyytymään vähintään pistejakoon JyPK:n kanssa vahvasta pallonhallinnasta ja tilanteista huolimatta. PK-35:ttä vastaan puolustamisen on oltava tarkempaa, jotta toinen helsinkiläisjoukkue ei pääse rokottamaan puolustusvireistä.

Hyvällä pallollisella pelillä ja hieman tarkemmalla puolustuksella HPS:lla on hyvät mahdollisuudet haastaa toinen helsinkiläisjoukkue. Kapteeni Lehtinen uskoo joukkueensa voittoon, mutta ei usko pisteiden tulevan helpolla.

– Odotettavissa on kova ja tasainen matsi, eikä varmasti kumpikaan aio antaa vastustajalle mitään ilmaiseksi. Karsijan paikka ei ole vielä selvä, joten pisteet ovat elintärkeät kummallekin joukkueelle, Lehtinen kertoo.

Aino Lehtinen on ollut HPS:n kauden paras maalintekijä. Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

PK-35:n edellisen kierroksen 1–1-tasapeliä Ilvestä vastaan voidaan pitää hyvänä suorituksena. Punamustat onnistuivat tekemään ottelussa juuri sen, mitä sen pitikin. Helsinkiläiset onnistuivat pitämään kovassa maalivireessä olevat tamperelaiset poissa kunnollisilta maalintekopaikoilta koko ensimmäisen jakson, eikä puolustus toisellakaan puoliajalla pahasti rakoillut, vaikka Ilves onnistuikin yhden maalin tekemään. Myös punamustien pallollinen pelaaminen oli parempaa kuin mitä viime aikoina on nähty. Tämä lupaa PK-35:lle hyvää viikonlopun paikallisottelua ajatellen.

PK-35 sai Ilvestä vastaan hyvin hyödynnettyä laitapelaaja Olivia Kåhren nopeutta ja pallollista osaamista hyökkäyssuuntaan. Vahvasti esiin nousi myös HJK:sta lainalle saatu nuori hyökkääjä Josefina Ndombele, joka ensimmäisen kahden ottelun punamustassa paidassa perusteella vaikuttaisi olevan joukkueelle hyvä vahvistus alaloppusarjaa ajatellen. Mikäli Ndombele saa vielä viimeistelypelaamiseensa lisää terävyyttä, 02-syntyneellä hyökkääjällä on hyvä mahdollisuus nousta isoon rooliin punamustien loppukaudella.

Search