Hyppää sisältöön

Ennakko: JyPK ja Ilves kohtaavat keskiviikkona Harjulla

05.10.2021

JyPK ja Ilves kohtaavat Jyväskylän Harjulla keskiviikkona 6. lokakuuta kello 19:00 alkaen. Ottelu on kummallekin joukkueelle suhteellisen paineeton. Ilves on jo varmistanut paikkansa Kansallisessa Liigassa kaudelle 2022 ja JyPK:n putoaminen on ollut varmaa jo pitkään. 

Ilves ja JyPK pelasivat edellisen kerran vastakkain vain vajaa viikko sitten. Tuolloin pisteet tasattiin lukemin 2–2 hyvin erikoisessa ottelussa, joka keskeytyi kertaalleen Kaupin kentän valo-ongelmien takia. Tasalukemat ottelusta olivat lopulta kummallekin joukkueelle mieluisat: pisteellä Ilves pysyi alemman loppusarjan kärjessä, ja JyPK sai venytettyä tappiottoman putkensa kahden ottelun mittaiseksi. 

Jos Kaupissa viime viikolla nähtyä ottelua vertaa kauden aikaisempiin kohtaamisiin, oli ero kuin yöllä ja päivällä. Elokuun kohtaamisessa Ilves riepotteli JyPK:a Harjulla peräti lukemin 0–4. Vastaavanlaista maalijuhlaa on tällä kertaa turha odottaa, sillä JyPK on löytänyt pelaamiseensa uuden vaihteen. Tämän tietää myös Ilveksen kapteeni Johanna Salmijärvi.

– Tiukka matsi varmasti tulossa. JyPK on saanut kehitettyä peliään valtavasti syksyn edetessä. Viime kohtaamisessa ei saatu hyödynnettyä maalipaikkoja ihan niin tehokkaasti kuin muissa peleissä, joten sitä lähdetään petraamaan, Salmijärvi kertoo.

Edellinen JyPK kohtaaminen oli Ilvekselle poikkeuksellinen juuri maalintekovaikeuksien takia. Ilves on ollut kauden loppupuolella todella tehokas ja maaleja onkin syntynyt alemman loppusarjan joukkueista selvästi eniten. Alkukauden vaikeuksien jälkeen Ilveksellä onkin ollut loppukaudella lähinnä vain voitettavaa.

– Kausi on ollut todella kaksijakoinen. Alkukaudesta homma ei meinannut lähteä oikein rullaamaan, mutta sitten loppupuoliskolla olemme päässeet lähemmäs omaa tasoamme. Päästään pelaamaan viimeiset pelit ilman paineita, kun sarjapaikka on varma. Kyllä meillä on halu voittaa viimeiset pelit ja sitä kautta alaloppusarja, Salmijärvi summaa.

Search