Hyppää sisältöön

Ennakko: Kansallisen Liigan karsintojen toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan lauantaina

22.10.2021

Lauantaina selviää, jatkuuko HPS:n pelit Kansallisessa Liigassa ensi vuonna, vai onnistuuko NJS yllättämään vieraskentällä. Karsintojen ensimmäinen osaottelu pelattiin viime viikonloppuna, jolloin HPS oli vahvempi ottelun päätyttyä lukemiin 0–2. Karsintaottelut pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaan.

HPS lähtee ratkaisevaan osaotteluun kahden vierasmaalin etumatkalta

Helsingin Pallokerhon ja Nurmijärven Jalkapalloseuran välinen karsintojen ensimmäinen osaottelu oli suurelta osin hermostunutta pelaamista ja molemmilla joukkueilla oli haasteita saada peliään rytmitettyä lukuisten harhasyöttöjen katkaistua pelin rakenteluvaiheita. HPS onnistui kuitenkin paremmin luomaan tilanteita maalintekopaikoille saakka ja oli ottelussa hallitsevampi joukkue. Ottelun tasaisemmissa vaiheissa peli pyöri keskialueella, mutta NJS:llä oli haasteita saada painetta kentän viimeiselle kolmannekselle muutamaa hyvän näköistä hyökkäystä lukuun ottamatta.

Nurmijärveläiset ovat pystyneet lähtemään karsintaotteluihin vapautuneesti, sillä Ykköstä pelanneelle joukkueelle on karsinnoissa vain voitettavaa. Toinen osaottelu kuitenkin ratkaisee, mitä sarjaa joukkueet tulevalla kaudella pelaavat, joten sen tuoma paine saattaa näkyä ottelun kulussa. Koska karsinnoissa on voimassa vierasmaalisääntö, oli ensimmäisen osaottelun tulos erinomainen HPS:n kannalta.

HPS lähtee ratkaisevaan otteluun 0–2-etumatkalta. Karsinnat pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että mikäli joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli toisen osaottelun päätteeksi joukkueiden tekemät vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia ja voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Nähtäväksi jää, vaatiiko Liigapaikan ratkeaminen voimasuhteiden selvittelyä pitkän kaavan kautta, vai varmistuuko kaudella 2022 Subway Kansallista Liigaa pelaava joukkue heti toisen osaottelun päätteeksi. Lauantaina 23.10 klo 15:00 pelattava karsintaottelu on katsottavissa Ruutu+-palvelusta, lähetys alkaa 14:50.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search