Hyppää sisältöön

Ennakko: Subway Kansallisessa Liigassa tiistaina kolme ottelua

02.08.2021

Kansallisessa Liigassa pelataan tiistaina kolme ottelua. FC Honka matkaa Pihlajanmäkeen PK-35:n vieraaksi. PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n ja JyPK haastaa kovaa nousua tekevän Ilveksen.

PK-35 – FC Honka

FC Honka on tällä hetkellä kiinni neljännessä sijassa ja sitä kautta myös paikassa ylemmässä loppusarjassa. Mitenkään varmana espoolaisten paikkaa ei vielä voida pitää sillä takana tulevat eivät ole kaukana. Yksi ylemmän loppusarjan paikkaa jahtaavista joukkueista on PK-35, joka on sarjassa seitsemäntenä viisi pistettä keltamustien takana. Panosta ei siis puutu tästäkään tiistai-illan ottelusta.

MagneCit Areenalle palannut PK-35 otti edellisessä ottelussaan ison voiton, sillä se onnistui kaatamaan sarjassa viidentenä majailevan HJK:n. Voitto oli myös siinä mielessä erittäin tärkeä, että edellisestä täydestä pistepotista oli jo ehtinyt kulua tuntuvasti aikaa. PK-35:n kantavana voimana toimiva kapteeni Amanda Rantanen ratkaisi ottelun Punamustille ottelun 81. peliminuutilla. Rantanen on ollut joukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä. Tämä oikeuttaa koko sarjan maalipörssin kolmanteen sijaan.

FC Hongan pelaajia ei juuri maalintekijätilastojen kärkipäästä löydy. Tähän selitys lienee se, että koko joukkue on viimeistellyt kauden aikana yhteensä vain kuusi maalia enemmän kuin Rantanen yksinään. Espoolaisten ongelmana onkin koko kauden ajan ollut maalinteko, mikä näkyy otteluiden luvuissa. Tämän takia keltamustat ovat olleet ongelmissa, mikäli vastustaja on päässyt karkaamaan edes yhden maalin johtoon. Tappioita on tullut ennakkoon heikommiksi arvioituja joukkueita vastaan juuri tästä syystä. Toisaalta jos hyökkäyspäässä onkin välillä takunnut, Hongan puolustus on ollut läpi kauden hyvin tiivis. Ainoastaan KuPS on onnistunut päästämään Honkaa vähemmän maaleja kauden aikana. Oman maalin suojeleminen onkin erityisen tärkeää, kun ratkaisijoita hyökkäyspäässä ei tunnu oikein löytyvän. PK-35:ttä vastaan Honka tarvitsisi kuitenkin voiton, joten pelkkää puolustustaistelua tuskin tullaan näkemään.

FC Honka on kiinni paikassa yläloppusarjassa, mutta edessä on kovia otteluita. Kuva: Juhani Järvenpää.

PK-35 Vantaa – HJK

HJK ja PK-35 Vantaa taistelevat tiukasti viimeisestä paikasta yläloppusarjassa. 13 ottelun jälkeen HJK on sarjassa viidentenä 17 pisteellä, ja Punamustat hengittävät niskaan vain kolmen pisteen päässä. Tiistain ottelu voi siis hyvinkin ratkaista paljon loppukauden osalta. Pisteet tulisivat molemmille joukkueille tarpeeseen, sillä esimerkiksi Ilves tekee kovaa nousua pääkaupunkiseudun joukkueiden kantaan.

HJK on vahvistanut rivejään, kun siirtoikkunan avauduttua Klubin paitaan pukeutuivat Linda Sällström ja Leonie Pankratz. Sällström avasi maalihanansa Subway Kansallisessa Liigassa komealla tavalla viime viikolla, kun kaukolaukaus upposi paikallisvastustaja PK-35:n maaliin. Klubin maalitilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Ria Karjalainen. PK-35 Vantaan tehokkaimpina maalintekijöinä ovat puolestaan kunnostautuneet Oona Sevenius kuudella osumallaan ja Roosa Bröijer viidellä tehdyllä maalilla.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa päättyi tasatulokseen 1–1. Kamppailu oli todellinen jännitysnäytelmä, mutta ensimmäinen jakso jäi maalittomaksi, kun tolppia tai ylärimaa lähemmäksi maalintekoa ei vielä ensimmäisellä puoliajalla päästy. Punamustat menivät toisella jaksolla johtoon Tia-Maria Jaakonsaaren upeasta viimeistelystä, mutta HJK onnistui tasoituksessa Katariina Kosolan tekemällä maalilla. Molemmat joukkueet hakivat vimmatusti täyttä pistepottia ja ottelun jälkeisessä haastattelussa Kosola ilmaisi joukkueensa pettymyksen tasatulokseen, sillä voittoa oli selkeästi lähdetty ottelusta hakemaan. Nähtäväksi jää, tuleeko ottelusta samankaltainen jännitysnäytelmä, kuin mitä ensimmäinen kohtaaminen tarjoili ja minne pisteet tällä kertaa matkaavat.

PK-35 Vantaa on pelannut tasapelejä sarjassa eniten. Kuva: Kalevi Hämäläinen.

JyPK – Ilves

Kierroksen viimeinen ottelu pelataan tiistaina, kun Ilves matkustaa Jyväskylään Harjun stadionille JyPK:n vieraaksi. JyPK:n kausi on ollut äärimmäisen vaikea, sillä joukkue on edelleen sarjan hännillä taskussaan nolla pistettä. JyPK:ssä on reagoitu haasteeseen ja 26.7. alkaen aiemmin valmennustiimissä maalivahtivalmentajana toiminut Jaakko Hilpinen on ottanut päävalmentajan vastuun kontolleen. JyPK:n julkaisemassa tiedotteessa nostettiin ne tosiasiat esille, että joukkueen kausi on ollut haasteellinen ja pelillinen kehitys ei ole vastannut odotuksia. Pisteitä on loppukaudella vielä paljon jaossa ja tällä muutoksella valmennuksessa haetaan piristystä niin joukkueen arkeen, ilmapiiriin kuin peli-ilmeeseen. JyPK on Hilpisen johdolla todella tiukassa paikassa tiistaina, sillä Ilves kuuluu edelleen joukkueen päävastustajiin ja pisteitä kaivataan todella kipeästi. Jää nähtäväksi, miten päävalmentajan muutos näkyy pelissä Ilvestä vastaan.

Ilves on kuin toinen joukkue, jos viimeisimpiä otteluita verrataan sarjakauden alkuun. Ilves on kehittänyt peliään todella paljon ja pystyy hyvään pallonhallintaan sekä monipuolisten hyökkäysten luomiseen. Tamperelaisilla on hyvä vauhti päällä, sillä kahdesta viimeisestä ottelusta joukkueella on taskussaan täydet kuusi pistettä ja viimeisimmän ottelun myötä Ilves nousi sarjataulukossa paikalle seitsemän. Edellinen kohtaaminen JyPK:n kanssa päättyi Ilveksen 2–1-voittoon. Tuolloin Ilvekseltä maalinteossa olivat erittäin pirteitä otteita viimeisimmissäkin peleissä esitelleet Silja Tuominen ja Lotta Lähteenmäki. Ilves tavoittelee yläloppusarjaan pääsyä, joten tiistaina tarjolla olevat pisteet maistuisivat tamperelaisille todella hyvin. Jää nähtäväksi, miten pisteet erotuomarin viheltäessä ottelu pelatuksi tiistaina.

Ilves tekee kovaa nousua kohti ylempää loppusarjaa. Kuva: Joope Erkkilä.

Search