Hyppää sisältöön

Epäasiallinen käytös tai syrjivät asenteet eivät kuulu jalkapallokentille

04.06.2021

Subway Kansallisen Liigan Ilves – HJK -ottelussa 29.5. Ilveksen valmentaja on syyllistynyt hyvin vakavaan epäasialliseen kielenkäyttöön. 

Valmentajan tilanteessa käyttämä kieli luokitellaan THL:n määritelmän mukaan seksistiseksi vihapuheeksi. 

Subway Kansallinen Liiga ja Palloliitto tuomitsevat häirinnän, vihapuheen ja epäasiallisen käyttäytymisen kaikissa muodoissaan. Jalkapallokentän tulee olla meille kaikille ja erityisesti pelaajille turvapaikka vailla pelkoa syrjivistä tai vihamielisistä kommenteista. Epäasiallinen käytös tai syrjivät asenteet eivät kuulu kentälle tai sen laidalle.

Ilves on käsitellyt asiaa sisäisesti seurassa (linkki tiedotteeseen). Myös Palloliitto käsittelee asian kurinpitoprosessissaan, jonka päätöksistä tiedotetaan myöhemmin.

Palloliitto on mukana Väestöliiton ja urheiluyhteisön yhteisessä Et ole Yksin -hankkeessa, missä tavoitteena on ennaltaehkäistä ja puuttua epäasialliseen käytökseen urheilukentillä.

Viime syksynä Palloliitto oli mukana Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tutkimuksessa, missä selvitettiin urheilijoiden kokemaa tai havainnoimaa seksuaalista tai sukupuoleen perustuvaa häirintää urheilutoiminnassa viimeisen viiden vuoden aikana.

Search