Espoossa tiukka upeiden maalien taistelu – HJK vahva kotonaan

26.05.2024

Subway Kansallisen Liigan kierros huipentui sunnuntaina kahdella ottelulla.

Helsingin Bolt Arenalla kohtasivat sarjakärki HJK ja JyPK. Ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt kotijoukkue ei ollut yllätettävissä ja HJK jatkaa edelleen puhtaalla pelillä.

Ottelun alkuhetket olivat tasaisia ja myös JyPK sai vietyä painopisteen kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, mutta hiljalleen HJK otti selkeän hallinnan.

Jyväskyläläisten maalivahti Nanna Leivonen selvitti useamman tilanteen ensin, mutta 21. peliminuutilla hänkään ei voinut Milja Kivirannan vasemman jalan laukaukselle mitään.

Viisi minuuttia ennen taukoa HJK osui toistamiseen. Helmi Raijas lähetti hienon avaavan syötön laidalle puolustuslinjan selustaan. Elli-Noora Kainulainen pääsi irti ja syötti maalin edessä päivystäneelle Lilli Halttuselle, joka ohjasi pallon verkkoon.

Toisella jaksolla kotijoukkue osui vielä kahdesti Jenna Topran puskumaalilla ja Lotta Kalskeen tarkalla oikean jalan laukauksella. Pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 4-0.

Kuva: Juhani Järvenpää

Tapiolassa kohtasivat puolestaan FC Honka ja PK-35 Vantaa. Ottelusta muodostui todella tasainen ja hieno taistelu pisteistä. Kotiyleisö pääsi todistamaan erittäin upeita maaleja.

Ensimmäisenä onnistui vierasjoukkue. Todella aktiivisesti kamppailuun lähtenyt PK-35 Vantaa sai ansaitun johtomaalin, kun Karoliina Autio jysäytti pallon rangaistusalueen ulkopuolelta hienosti takayläkulmaan, kun ottelua oli takana noin 19 minuuttia.

FC Honka pääsi jakson edetessä paremmin ottelun rytmiin kiinni ja espoolaiset nousivat tasoihin ennen taukoa. Ilona Walta karkasi vieraiden puolustukselta ja sijoitti pallon hallitusti tolpan kautta alakulmaan.

Walta vastasi myös toisen puoliajan ensimmäisestä maalista, kun jaksoa oli takana reilut kymmenen minuuttia. Honka-laituri nousi laidaltaan kohden keskustaa ja laukoi pelaajamassan takaa pallon etukulmasta sisään.

Kaikki ottelun maalit olivat todella hienoja, mutta kenties illan upein nähtiin sitten nelisen minuuttia myöhemmin. PK-35 Vantaa nousi tasoihin kapteeni Roosa Toivasen mielettömällä vasemman jalan kaukolaukauksella. Erittäin puhdas osuma palloon ja maalivahti Liisa Tuomi oli voimaton.

Kamppailu eteni tämän jälkeen hyvin tasaisissa merkeissä. Fyysinen ja tiukka taistelu kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle. Elli Seiro karkasi noin kymmenen minuuttia ennen loppua läpi, ohitti juosten maalivahti Irea Virtanen Espejon ja sijoitti pallon tyhjiin.

Vierasjoukkue jahtasi tasoitusta loppuun asti, mutta espoolaisjoukkue kesti. Kotiyleisö pääsi juhlimaan 3-2-voittoa.

Artikkelikuva: Jyri Sulander