Hyppää sisältöön

Essi Sainio päättää upean uransa tähän kauteen

07.10.2022

HJK:n kapteeni ja Helmareiden vahvuudessa kesän EM-kisoissa esiintynyt Essi Sainio lopettaa uransa.

HJK on pelannut vahvan kauden. Subway Kansallisessa Liigassa helsinkiläisryhmä sijoittuu toiseksi. Hopeiset mitalit ripustettiin pelaajien, valmentajien ja seuratyöntekijöiden kaulaan myös Suomen Cupin puolella.

Kautta on jäljellä kaksi kierrosta. Samalla yksi henkilökohtainen aikakausi tulee päätökseensä. HJK-kapteeni Essi Sainio ilmoitti perjantaina lopettavansa jalkapallouransa.

Sainio pelasi aikuisten tasolla kaksi kokonaista vuosikymmentä ja kotimaan pääsarjassa pelejä kertyi vyölle yli 200.

Pitkälti periksiantamaton ja lujatahtoinen pelaaja profiloituu juuri HJK:n pelaajaksi. Sainio pelasi pitkän uransa aikana myös lukuisissa muissa seuroissa. FC Kasiysi, FC Espoo ja FC Honka olivat myös hänen joukkueitaan Suomessa.

Erityishuomion ansaitsee Sainion upea ura ulkomailla. Saksassa FFC Turbine Potsdam oli Sainion aikaan, ei pelkästään maan vaan myös Euroopan suurimpia. Maininnan ansaitsevat ehdottomasti myös Freiburg ja länsinaapurimme suurseura AIK.

Sainio kommentoi päätöstä HJK:n kotisivujen uutisessa, jonka hän kirjoitti itse.

– Olen päättänyt lopettaa. Päätös on ollut valmiina jo hyvän tovin, ja nyt tuntuu hyvältä kertoa se. On vaikea pukea sanoiksi kaikkea sitä, mitä tunnen.

– Tuntuu hyvältä, samalla haikealta. Kiitos kaikille, joiden kanssa ja joita vastaan sain pelata. Ilman teitä ei olisi niitä hetkiä, joita muistella. Kiitos valmentajilleni, danke, tack! Kiitos heille, jotka kannustivat ja myös heille, jotka epäilivät. Kiitos teille, jotka teette työtä lajin parissa, työtä lajin kehittymisen eteen.

Käy lukemassa koko tunteikas ja upea teksti täältä.

Sainiolla ja samalla toki HJK:lla on kaksi ottelua kautta jäljellä. 17. lokakuuta vastaan asettuu PK-35. Samalla se on viimeinen kotiottelu, jossa kannattajien on mahdollista Sainio nähdä. Liput kamppailuun pääset ostamaan täältä.

Uran viimeinen ottelu on myös arvoisensa näytelmä, kun mestaruuden varmistanut KuPS saa HJK:n vieraakseen. 22. lokakuuta pelattavaan otteluun saat lipun tästä.

Subway Kansallinen Liiga haluaa omalta osaltaan kiittää Essi Sainiota hänen panoksestaan kotimaisessa jalkapallossa ja sen kehityksessä. Todellinen esikuva niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Essi on persoonallaan ja periksiantamattomuudellaan tehnyt vaikutuksen paitsi minuun, myös jokaiseen lajia seuraavaan. Hän on hieno esikuva, jonka toivottavasti näemme jalkapallon parissa roolissa tai toisessa myös jatkossa, sanoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Kiitos Essi.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search