Hyppää sisältöön

Eveliina Parikka tuo kokemusta FC Hongan joukkueeseen

11.02.2021

Viime kaudella Helsingin Jalkapalloklubia edustanut Eveliina Parikka pelaa tulevalla kaudella FC Hongan keltamustissa. Kuusinkertainen Suomen mestari ja kolminkertainen Suomen Cupin voittaja nauttii FC Hongan suoraviivaisesta pelitavasta ja vastaanottavasta ilmapiiristä.

FC Honka oli helppo valinta

Eveliina Parikka on pelannut urallaan 11 kautta Suomessa pääsarjatasolla. Otteluita on kertynyt 162 ja maaleja neljäkymmentä. Parikan kokemus on jotain sellaista, mille varmasti käyttöä löytyisi monessa seurassa. Tämän tietää myös FC Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä, joka kertoi siirron vahvistuttua avoimesti tyytyväisyydestään seuran verkkosivuilla.

– Olen todella iloinen, että saamme kovan liigakokemuksen omaavan pelaajan mukaan joukkueeseen. Eveliina on erittäin voitontahtoinen, liukas ja vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Hän tietää mitä voittaminen ja menestys vaatii, ja pystyy varmasti myös näyttämään mallia nuoremmille pelaajillemme.

Pääkaupunkiseudulla pelaajilla on pääsarjaseuroja, joista valita. Tulevalla kaudella jopa kuusi Kansallisen Liigan joukkuetta on pääkaupunkiseudulta. Parikalle kuitenkin Honka oli loppupeleissä helppo valinta.

– Valintaan vaikutti paljon se, miten koen ympäristön ja toki joukkueen kilpailulliset valttikortit. Tärkeää minulle oli myös pohtia, missä minulla olisi sopiva rooli otettavissa niin pelillisesti kuin joukkueessa ylipäätään.

FC Hongan pelitavassa Parikkaa viehättää erityisesti suoraviivaisuus. Joukkueen pelitapa sopii hyvin nopealle hyökkäyspään pelaajalle.

– Honka pelaa vahvuuksilleni sopivaa jalkapalloa. Siksi Honka oli paras match minulle.

Nopea sopeutuminen joukkueeseen

Yleensä uuteen joukkueeseen sopeutuminen vie aikaa, mutta Parikkaa on Hongassa alusta asti tuntenut olonsa tervetulleeksi. Alku uudessa seurassa on ollut sujuvaa ja mutkatonta.

– Itseasiassa sopeutuminen on sujunut todella hyvin. Minun oli tosi helppo tulla joukkueeseen ja minut otettiin hyvin vastaan. Siinä ei ollut mitään kasvukipua, vaan sopeutuminen tapahtui nopeasti. Se on aina kiva, että uuteen seuraan siirtyessä aikaa ei kulu liikaa sen oman paikan hakemiseen.

Sopeutumista on nopeuttanut myös valmennukselta ja pelikavereilta tuleva luottamus. Parikalle on tärkeää oman paikan ja oman roolin löytäminen joukkueesta. Ainakin toistaiseksi oman paikan löytyminen Hongan joukkueessa on tuntunut helpolta.

– Kokeneena ja vähän vanhempana pelaajana koen, että kokemukselleni ja pelilliselle osaamiselleni on joukkueessa tarvetta. Täällä tuntuu olevan niin sanotusti mun mentävä aukko, Parikka kertoo.

FC Honka on saanut Parikan lisäksi paljon muitakin vahvistuksia tulevalle kaudelle. Hongalla on vahva pelaajarunko, johon Parikka mukaan uudet pelaajat sopivat hyvin. Hän uskoo uusien pelaajien auttavan espoolaisjoukkuetta nousemaan vielä korkeammalle tasolle. Uusista vahvistuksista hyökkääjä nostaa esiin erityisesti PK-35:stä tulleen paluumuuttaja Katja Hakalan.

– Katja tuo paljon lisää hyökkäysvoimaa ja nopeutta sekä 1v1-voimaa meidän laitapelaamiseemme, Parikka kuvailee.

Muina mielenkiintoisina tulokkaina Parikka näkee HJK:sta saapuneen Hanna Ruohomaan sekä TPS:a viime kaudella edustaneen Daniela Sandåsin.

– Hanna on todella maalinnälkäinen hyökkääjä. Nuoremmasta osaamisesta nostaisin TPS:sta tulleen Daniela Sandåsin, joka on vahva puolustuspään pelaaja. Hän myös vaikuttaisi olevan hyvä pääpelaaja.

Kilpailukausi käyntiin PK-35 Vantaata vastaan

Eveliina Parikan ja FC Hongan kilpailukausi pyörähtää käyntiin lauantaina 13. helmikuuta Suomen Cupin ottelulla PK-35 Vantaata vastaan. Vastustaja on Parikalle tullut tutuksi vuosien saatossa Liigassa, mutta hän myös pelasi vantaalaisseurassa kausina 2011-2016.

– Vastustaja toki on tuttu, mutta olemme scoutanneet heidät hyvin kuluneen viikon treeneissä ja palavereissa. Olemme varmasti valmiita otteluun.

PK-35 Vantaa pelasi vakuuttavan ottelun Suomen Cupin avauskierroksella paikallisvastustajaansa TiPS:a vastaan. Punamustat veivät ottelun nimiinsä 1-4. Tästä huolimatta vantaalaisten vire ei juuri huoleta Parikkaa.

– Vastustajaa pitää aina kunnioittaa, oli se sitten kuka tahansa. Edellisen ottelun tulos ja kuviot ovat tiedossa, mutta ottelua lähdetään aina voittamaan.

Parikka myös muistuttaa, että Cupin ottelut ovat omalla tavallaan arvaamattomia.

– Suomen Cupin otteluissa voi aina käydä melkein mitä vaan. Niissä on oma jännitteensä ja oma fiiliksensä.

 

Eveliina Parikan viime kauden anokaiseksi Kansallisessa Liigassa jäänyt osuma syntyi juuri PK-35 Vantaata vastaa. 

Search