Hyppää sisältöön

FC Honka ja JyPK ottavat toisistaan mittaa tiistai-illan ottelussa

19.07.2021

Kansallisen Liigan ottelut jatkuvat tiistaina, kun JyPK matkustaa FC Hongan vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Alun perin yhdennelletoista kierrokselle pelattavaksi merkitty ottelu jouduttiin siirtämään koronaviruksen vuoksi ja nyt joukkueet pääsevät kohtaamaan toisensa.

FC Hongan ja JyPK:n edellinen kohtaaminen kauden alussa toisella ottelukierroksella päättyi Hongan voittoon. Ottelun ainoan maalin viimeisteli tuolloin pilkulta Heini Toivonen. FC Honka hallitsi ottelun kulkua ja onnistui luomaan muutaman erittäin hyvän maalintekopaikan, puolestaan JyPK:n tilastoihin ei merkitty yhtäkään laukausta kohti espoolaisten maalia. Ottelun kolmen tähden Subway-pelaajana palkittiin vahvoja otteita esitellyt Katarina Naumanen. Ennen tiistai-illan ottelua FC Honka on sarjataulukossa kuudentena ja JyPK on sarjan viimeisellä sijalla. Otteluun ennakkosuosikkina lähtevällä Hongalla on ollut jonkin verran haasteita juuri niissä otteluissa, joista pisteitä olisi odotettavissa ja JyPK tarvitsee pisteitä erittäin kipeästi.
Kotijoukkue pitelee kymmenen ottelun jälkeen sarjataulukon kuudetta sijaa kolmellatoista pisteellään. Yhdellä pisteellä edellä olevalla PK-35 Vantaalla on kaksi pelattua ottelua enemmän kuin FC Hongalla, eli täydellä pistepotilla jyväskyläläisiä vastaan Honka nousisi tässä vaiheessa sarjataulukossa vantaalaisen ohi. Sarjassa neljännellä sijalla oleva HJK on vain neljä pistettä FC Honkaa edellä ja Klubilla on vantaalaisten tapaan kaksi peliä takanaan enemmän kuin Hongalla. Pisteensä FC Honka on kerännyt neljällä tasapelillä ja kolmella voitolla. Täydet pistepotit joukkue on onnistunut viemään PK-35:lta, Åland Unitedilta sekä tiistaina vastaan asettuvalta JyPK:lta. Sarjan kolmen kärki on päässyt muilta jo hieman karkaamaan, sillä HJK:n ja sarjakolmosen välillä on kymmenen pistettä.
Koronaviruksen vuoksi FC Hongan kaksi ottelua jouduttiin siirtämään ja joukkueen ottelutauko on venynyt yli kahden viikon mittaiseksi. FC Hongan keskikenttäpelaaja Saara Lappalainen kommentoi seuran verkkosivuilla joukkueen karanteeniaikaa ja tunnelmia tulevasta ottelusta.
–  Karanteenitreenien lisäksi saimme myös hyvin aikaa käydä palavereja pelaajien sekä valmennuksen kanssa. Näissä pohdimmekin muun muassa parannettavia asioita ja pyrimme käymään näitä vielä läpi muutamissa harjoituksissa ennen peliä. Nyt on tärkeää luottaa omaan tekemiseemme ja olla huolellisempia ratkaisuissa niin omalla kuin vastustajankin rangaistusalueella. Lähdemme otteluun luottavaisin ja odottavaisin mielin.
Vaikeaa kautta pelaava JyPK on sarjataulukon hännillä ja joukkueen pistetili on vieläkin avaamatta. JyPK:n tappioputki on venynyt jo yhdentoista ottelun mittaiseksi ja viimeisin ottelu lauantailta päättyi Åland Unitedin selvään 1-5-voittoon. Otteluiden välissä on vain kaksi päivää, joten jää nähtäväksi painaako lauantain ottelu jyväskyläläisten jaloissa tiistaina FC Honkaa vastaan. Vaikka jyväskyläläiset ovat sarjataulukon hännillä, on viisi kuudesta pelatusta ottelusta päättynyt tappioon vain yhden maalin erolla. Kahdeksassa pelaamassaan ottelussa JyPK on päässyt häviöistä huolimatta vastustajiaan maalinteolla rokottamaan, joten jyväskyläläisten kanssa ei saa nukahtaa. Jyväskyläläisten viimeistelyssä parhaiten ovat onnistuneet Henni Rinkinen ja Claire Oates, molemmat ovat viimeistelleet kaksi osumaa. FC Hongan Lappalainen pohtii seuran verkkosivuilla, että takki auki ei jyväskyläläisiä vastaan kannata lähteä.
–  Vaikkei JyPK:lle olekaan pisteitä kertynyt, ei heitä pidä aliarvioida. Olemme aina pelanneet tasaisia otteluita ja tästäkin tulee varmasti kova taistelu.
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search