Hyppää sisältöön

Haastattelussa Ollipekka Ojala: KuPS teki kovan tempun Puolassa – tärkeä Mestarien liigan arvonta kulman takana

24.08.2022

Kuopion Palloseura eteni Mestarien liigassa toiselle kierrokselle voittamalla Puolan Lodzissa pelatun turnauksen. Seuraavaksi on edessä kaksiosainen koitos, mutta vastustaja selviää vasta 1. syyskuuta.

KuPS esiintyi upeasti Puolassa. Turnauksen finaalissa kaatui belgialainen perinneseura Anderlecht. Tätä ennen kuopiolaiset kaatoivat liettualaisjoukkue Gintran.

Mestarien liigan himoittu lohkopaikka on siis enää yhden kaksiosaisen otteluparin päässä. Päävalmentaja Ollipekka Ojalan mielestä riemukas turnausvoitto hyödyttää koko sarjaa.

– Sillä on iso merkitys seuralle ja myös liigalle jo pelkästään näkyvyyden ja uskottavuuden takia. Uskon, että tämä rohkaisee muitakin joukkueita panostamaan entistä enemmän, kertoo Ojala.

Finaalin lopputulosta valmentaja piti täysin oikeutettuna.

– Olimme selvästi parempi joukkue ja loimme riittävästi laadukkaita paikkoja pelin ratkaisemiseen jo varsinaisella peliajalla. Tietenkin onhan tuo tapa millä mentiin jatkoon draaman kannalta ihan älytön!

KuPS on esiintynyt erittäin vahvasti koko kauden. Sarjaa johtava kuopiolaisjoukkue on 17 otteluun tehnyt käsittämättömät 80 maalia.

Mestarien liigan puolella vastustajissa oli Ojalan mukaan eroja niin hyvässä kuin pahassa.

– Gintra ei ollut kovin kollektiivinen, mutta heillä oli muutamia pelaajia, jotka olisivat todennäköisesti aika kovia Kansalliseen Liigaan.

Kotimaisen pääsarjan joukkueita Ojala pitää silti paremmin organisoituina. Finaalivastustaja Anderlecht oli myös sitä.

– Erona liigaan oli, että he pyrkivät paineistamaan meitä korkealla prässillä. Tämän myötä aikaa ja tilaa oli huomattavasti vähemmän. Kamppailupelaaminen oli myös hieman vahvempaa, mihin olemme kotimaan kentillä tottuneet.

Ensimmäinen askel oli menestyksekäs, mutta edessä on vielä suuri haaste. KuPS kohtaa kaksiosaisessa toisen kierroksen otteluparissa väistämättä huippujoukkueen.

Vastustaja arvotaan 1. syyskuuta kello 14.00 Suomen aikaa. Arvonta on nähtävissä suorana UEFA:n sivujen kautta.

Vastustaja tulee olemaan Slavia Praha, Rosengård, Juventus, St. Pölten, Zürich, Vllaznia tai Benfica.

– Ei sinänsä väliä arvonnan tuloksella, mutta luulen että Vllaznia ei ihan yllä näiden muiden tasolle.

Ojalalla on myös pieni toive liittyen kumman kotona ottelupari alkaisi.

– Hyvä tulos vieraista ja sitten kotona ratkaistaan jatkopaikka, mutta molemmin päin sopii. Ei suurta merkitystä.

Lodzin turnauksen voitto toi kuopiolaisten kassaan jo varsin mukavan potin, lohkovaiheeseen selviäminen luonnollisesti kasvattaisi kokonaissummaahuomattavasti. Ojalan mielestä menestyksen tuoma taloudellinen palkinto on todella merkittävä, koska panostukset voi huoletta laskea kannattaviksi ja syntyy jatkumoa.

Tulevana lauantaina KuPS kääntää katseensa kuitenkin jälleen kotimaan kentille. Luvassa on kärkikamppailu Kuopiossa.

– On hyvä jatkaa Anderlecht-pelin jälkeen heti HJK:n kohtaamiseen. Jo pelkästään se, että HJK:n on käytännössä peli voitettava, tuo tähän hyvän lisän. Molemmat joukkueet tavoittelevat voittoa tosissaan ja se nostaa pelin tasoa entisestään.

– Meillä oli jo PK-35 Vantaa -pelissä hyvin yleisöä ja tunnelmaa. Toivottavasti sama jatkuu.

KuPS – HJK alkaa Väre Areenalla lauantaina kello 18.00. Liput tästä.

Kuva: Miska Savolainen

Search