Helmarit koki niukan tappion Rotterdamissa

01.06.2024

Suomen naisten A-maajoukkue jatkoi EM-karsintaurakkaansa perjantaina Rotterdamissa. Kotijoukkue Hollanti nappasi täydet pisteet.

Hollanti tuli ottelun alkuun todella kovaa. Tinja-Riikka Korpela Suomen maalilla joutui torjuntatöihin heti alkuhetkillä. Avausnelivitosen edetessä hallinta säilyi edelleen kotijoukkueella, mutta Helmarit puolusti organisoidusti ja Hollanti ei päässyt kovinkaan vaarallisille tekopaikoille. Jakson loppua kohden myös Suomi sai luotua painetta kotijoukkueen puolustusalueelle.

Tauolle poistuttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Hollannin paine kasvoi kasvamistaan. Muun muassa Lieke Martens kolisutteli Suomen maalin ylärimaa.

65. minuutilla Helmarien puolustustaistelu ei enää riittänyt. Lineth Beerensteyin pääsi tuikkaamaan kulmapotkun jälkitilanteesta pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Suomi haki vaihdoista lisävirtaa ja sitä myös tuli. Helmarit haki vimmatusti tasoitusta ja pääsi myös luomaan muutaman potentiaalisen maalipaikan. Perjantai-iltana ei kuitenkaan suomalaisosumia nähty. Hollanti voitti 1-0.

Dana Leskinen teki Rotterdamissa A-maajoukkuedebyyttinsä tultuaan vaihdosta kentälle noin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Seuraavaksi joukkueet kohtaavat loppuunvaratun Tammelan nurmella. Tiistaina 4. kesäkuuta pelattava ottelu alkaa kello 19.00.

Kuva: Riku Laukkanen