Hyppää sisältöön

Helmarit nousee A-liigaan – Subway Kansallisen Liigan pelaajat loistivat Romaniaa vastaan

01.12.2023

Helmarit kohtasi torstai-iltana Romanian UEFA Nations Leaguen viimeisessä kotiottelussaan. Suomi marssi selvään voittoon.

Suomi voitti torstaina Turun Veritas Stadionilla Romanian lukemin 6-0. Samalla varmistui, että Helmarit nousee UEFA Nations Leaguen A-liigaan.

Suomi hallitsi kenttätapahtumia kotiyleisönsä edessä alusta asti, mutta Romania säilyi takaiskuitta kamppailun alkuhetket. Vierasjoukkueen Antonia Bratu sai punaisen kortin ottelun 27. peliminuutilla. Linda Sällström oli karkaamassa tekopaikkaan ja Bratu pysäytti hänet boxin rajan tuntumassa rikkoen.

Sällström oli avausjaksolla romanialaisille hyvin hankala vastustaja muutenkin. Helmareiden maalitykki iski ensimmäisellä nelivitosella kaksi maalia ja syötti Ria Ölingin tekemän osuman.

Tauon jälkeen kesti pidempi tovi, että maalisarakkeeseen tuli muutoksia. Emma Koivisto antoi kotiyleisölle juhlinnan aihetta 72. minuutilla sijoitettuaan pallon maalin edustalta verkkoon.

Sitten nähtiin monia ensimmäisiä. Oona Sevenius pääsi sijoittamaan uransa ensimmäisen A-maajoukkueosuman Ölingin upeasta esityöstä. Pian saman pääsi tekemään Kuopion Palloseuran Anni Hartikainen, joka karkasi maalintekoon vasemmalta laidalta.

Viimeisille minuuteille kentälle asteli päättyneellä kaudella HPS-paidassa pelannut ja Kuopioon siirtynyt Aada Nurmi. Ottelu oli hänelle A-maajoukkuedebyytti.

Keskikentällä KuPSia edustava Oona Siren oli yksi koko ottelun hahmoista. Hän syötti muutaman maalin ja järjesteli tilanteita älykkäillä syötöillään läpi kamppailun.

Suomelle siis 6-0-voitto ja paikka A-liigassa. Helmarit kohtaa vielä Slovakian vieraskentällä 5. joulukuuta.

Kuva: Jimi Soinila