Hyppää sisältöön

Helsingin derby avaa Olympiastadionin uuden ajan tapahtumatoiminnan

06.08.2020

Olympiastadion herää eloon keskiviikkoiltana elokuun 19. päivä. Kansallisstadionin ensimmäinen tapahtuma on jalkapallon naisten pääsarjan Subway Kansallisen Liigan helsinkiläisjoukkueiden kohtaaminen. PK-35 ja HJK avaavat stadionin uuden aikakauden tuoden naisten pääsarjajalkapallon stadionille ensimmäistä kertaa 2000-luvulla.

Vuonna 1938 valmistunut Helsingin Olympiastadion aukeaa elokuussa yleisölle ensimmäistä kertaa monivuotisen remontin jälkeen. Urheilun ja tapahtumien pyhätön uuden aikakauden aloittaa jalkapallon naisten pääsarjan Helsingin derby, jossa kohtaavat helsinkiläiset PK-35 ja HJK.

– Olympiastadion avataan ja vihitään käyttöön virallisesti 22. elokuuta. Hienoa, että pääsemme jo ennen virallisia avajaisia kokemaan Olympiastadionilla paikallisen derbyn. Ottelu on myös Stadion-säätiölle monella tapaan merkityksellinen uudistamistyön valmistuttua, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen.

Jalkapallon naisten pääsarjaa on pelattu vuodesta 1971, jolloin ensimmäinen Suomen mestaruus ratkesi juuri Olympiastadionilla. Kun uuden Olympiastadionin valmistumisaikataulu varmentui, tarjoutui Kansalliselle Liigalle mahdollisuus avata uusi sivu remontoidun stadionin historiassa.

– Olympiastadion on tunnettu hyvän mielen stadionina, jota on läpi historian ympäröinyt vahva olympiahengen tuntu. Inhimillisyyden ja toisten kunnioittamisen arvoja haluamme tuoda näkyväksi myös Subway Kansallisen Liigan kautta, minkä vuoksi on upeaa, että naisten pääsarjaottelu pääsee herättämään uusitun Olympiastadionin jälleen henkiin, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Olympiastadionin ensimmäisenä otteluna pelattavassa Helsingin derbyssä kohtaavat Pallokerho-35 (PK-35) sekä Helsingin Jalkapalloklubi (HJK). Kotijoukkueena toimiva PK-35 on tämän kauden sarjanousija Pihlajamäestä, joka on yllättänyt vahvalla alkukaudellaan Subway Kansallisessa Liigassa. Vastapuolelle asettuva HJK on puolestaan kaikkien aikojen menestynein seurajoukkue naisten pääsarjahistoriassa – ja myös ensimmäinen Suomen mestari Olympiastadionilta vuodelta 1971.

– Olympiastadion ja ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet pintaan. Tunnelmallinen ja sympaattinen stadion tuo mieleen monia muistoja ja on huimaa ajatella, että pian pääsemme pelaamaan sinne kotiottelun HJK:ta vastaan. Toivottavasti monet ihmiset tulevat paikalle luomaan unohtumatonta iltaa kanssamme, kuvaa kotijoukkueen kapteeni Amanda Rantanen.

– Olen kasvanut aikana, jolloin Olympiastadion on ollut se ykkösstadion Suomessa. Eikä se ole pelkästään historiallinen urheilupyhättö, vaan myös ikoninen maamerkki Helsingille. On mahtavaa päästä pelaamaan sinne Helsingin derbyä ja juhlistamaan stadionin uudelleen avautumista pitkän remontin jälkeen, sanoo puolestaan HJK:n kapteeni Linda Ruutu.

Uudistunut Olympiastadion herää henkiin keskiviikkona 19.8. klo 18.30, kun elokuun pimenevässä illassa nähdään huippujalkapalloa koko perheen tapahtumassa. Ottelun lipunmyynti tapahtuu lippu.fi -palvelun kautta, jossa myynnissä on paitsi yksittäislippuja, myös edullisia perhelippuja ja juniorijoukkueiden paketteja. Tapahtumassa noudatetaan THL:n antamia turvallisuusmääräyksiä ja käytössä on Olympiastadionin pääkatsomo.

HANKI LIPPUSI: https://www.lippu.fi/eventseries/pk35-hjk-2802716/

Search