Hyppää sisältöön

Hienotunnelmainen metroderby päättyi espoolaisjuhliin

16.04.2023

Subway Kansallisen Liigan kauden avauskierros huipentui sunnuntaina Bolt Arenalla. HJK ja FC Honka kohtasivat. Tällä kertaa pidemmän korren vei espoolaisryhmä.

HJK ja FC Honka aloittivat viimeisinä Subway Kansallisen Liigan joukkueina kautensa. Metroderbynäkin tunnettua kohtaamista oli saapunut Bolt Arenalle seuraamaan 579 silmäparia.

Tunnelma niin kentällä kuin katsomossa oli hieno ottelun loppuun saakka. Yhtenä mestarisuosikeista kauteen lähtenyt HJK sai alusta saakka olla varpaillaan FC Hongan nopeiden pelaajien kanssa. Wilma Sjöholm ja Elli Seiro muun muassa aiheuttivat alkuhetkillä paljon harmia kotijoukkueen puolustukselle.

Lopulta juuri Sjöholm pääsi myös viimeistelemään maalin. Pallo pelattiin hänelle vasemmalle laidalle. Sjöholm haastoi Mimmi Nurmelan ja laukoi lopulta HJK-topparin jalkojen välistä pallon taidokkaasti etukulmaan.

Toisella puoliajalla HJK tuli peliin entistä vahvemmin ja haki vaihdoilla tuoretta voimaa kentälle. Paine espoolaisten maalilla kasvoi loppua kohden, mutta kotijoukkueen viimeiset ratkaisut ja laukaukset jättivät toivomisen varaa. Myös Honka-maalivahti Sofia Manner pelasi todella varmaotteisen ja hienon ottelun.

FC Honka taisteli kurinalaisesti ja pääsi iloitsemaan täydestä pistepotista 1-0-voitolla.

Kuva: Niko Nakari

Search