Hyppää sisältöön

HJK jatkoi voittokulkuaan – Kuopiossa KuPS nousi vaikeasta tilanteesta voittoon

29.06.2024

Subway Kansallisen Liigan lauantai sisälsi viisi hienoa ottelua.

Kierros käynnistyi Hyrylästä, jossa PKKU sai vastaansa PK-35 Vantaan. Vierasjoukkue oli alkuhetkistä asti todella aktiivinen ja korkea prässi aiheutti kotijoukkueelle ongelmia.

Avausjaksolla vantaalaiset osuivat myös kahdesti. Netta Koso löi alkutahdit ampumalla rangaistuspotkun sisään 15. minuutilla. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Elina Peltokangas pääsi maalin edustalta tuplaamaan vieraiden johdon.

Toisella nelivitosella Peltokangas osui toistamiseen ja loppulukemat, 0-4, viimeisteli Elina Mankki noin vartti ennen loppua. PK-35 Vantaa pelasi todella vahvan ottelun. PKKU-maalivahti Veera Tammi esitti lukuisia hienoja torjuntoja. Hän torjui muun muassa yhden rangaistuspotkun.

Helsingin paikallispeli PK-35 – HJK alkoi tunti Hyrylän kamppailun jälkeen. HJK oli odotetusti hallitseva osapuoli, mutta kotijoukkue pelasi Pihlajamäessä kotiyleisönsä edessä hyvällä taisteluilmeellä.

Avausmaali syntyi jo 12. minuutilla. Sara Sievistö pääsi tykittämään pallon takayläkulmaan. PK-35 vastasi kuitenkin seuraavasta osumasta. Hertta Laurinkoski pääsi sivuvapaapotkun jälkitilanteesta tuikkaamaan pallon aivan HJK-maalin sivuverkkoon ja tasoitti pelin vain seitsemän minuuttia HJK-maalista.

Tauolle vaikutettiin etenevän maalittomassa tasatilanteessa, mutta sitten kuvaan astui vierasjoukkueen Lotta Kalske. Kaksi maalia – toinen juuri ennen taukoa ja heti toisen puoliajan alkuhetkillä seuraava. Ensimmäinen oli hieno kaukolaukaus vasempaan alakulmaan ja jälkimmäinen ohjaus maalin edustalta Lilli Halttusen hienosta esityöstä.

Halttunen itse iski lähietäisyydeltä loppulukemat 68. minuutilla. PK-35 – HJK päättyi lukemiin 1-4 ja vierasjoukkue jatkaa puhtaalla rekordilla sarjan kärjessä.

Helsingissä pelattiin toinenkin ottelu. HPS sai Paloheinään vieraita Jyväskylästä. Avausjakso oli tasainen. Alku- ja loppuhetkiä hallitsi hivenen kotijoukkue, mutta myös JyPK:llä oli omat hallintajaksonsa ja muutamia maalipaikkoja.

Toiselle puoliajalle saatiin dramaattinen alku. Pallontavoittelutilanteessa HPS:n Henni Rinkisen polvi osui vierasjoukkueen Outi Salmijärveä päähän. Kummankin ottelu päättyi tilanteeseen. Salmijärvi vaihdettiin tällin jälkeen kentältä ja Rinkinen sai tilanteesta suoran punaisen kortin.

Noin kymmenen minuuttia tästä JyPK siirtyi johtoon. Eevi Paakkari täräytti upean laukauksen noin 20 metristä oikeaan yläkulmaan.

Alivoimalla pelannut HPS nosti riskitasoaan pelin edetessä ja haki vimmatusti maalia. Kotijoukkue saikin muutamia maalipaikkoja, mutta ei onnistunut niitä hyödyntämään. Paikoille pääsi myös vastaiskujen kautta jyväskyläläisryhmä, mutta Paakkarin laukoman hienon osuman lisäksi viimeiset ratkaisut eivät olleet kummallakaan joukkueella terävimmästä päästä lauantain kohtaamisessa.

Lopputulos Paloheinässä 0-1.

Espoon Tapiolassa nähtiin odotetun tasainen ja hieno ottelu FC Hongan ja Ilveksen välillä. Espoolaiset saivat aikaisen johdon. Wilma Sjöholm pääsi nostamaan pallon kuin varkain yli Ilves-vahti Nelli Hautamäen, kun kamppailua oli takana 13 minuuttia. Honka-pelaajien korkea prässi aiheutti Hautamäelle pallonmenetyksen rangaistusalueen rajan tuntumassa.

Ilves sai pelin tasoihin kuitenkin ennen taukoa. Yliajan viimeisillä hetkillä Elli Mäkipelkolan mahtava syöttö takatolpalle löysi Anna Olmalan. Ilves-kapteeni nosti pallon hallitusti lähietäisyydeltä sisään.

Toisella nelivitosella nähtiin enää yksi täysosuma ja siitä vastasi kotijoukkue. Honka pelasi pallon laitaan Elli Seirolle, joka haastoi Ilves-puolustuksen ja lähetti upean keskityksen maalille. Ilona Walta puski pallon voimalla tamperelaisten verkkoon. Ottelua oli tässä kohtaa takana 67 minuuttia.

Ilveksen kiri jäi vajaaksi ja lisämaaleja ei nähty. FC Hongalle kotiyleisönsä edessä 2-1-voitto.

Lauantain ja 10. kierroksen päätösottelu pelattiin Kuopiossa. Kotijoukkue KuPS kohtasi Åland Unitedin. Kahden kärkitaisteluun povatun joukkueen kohtaaminen alkoi odotetun tasaisissa merkeissä.

Avausjaksolla KuPS pyrki aggressiivisella prässillään sekoittamaan ahvenanmaalaisten avauspelaamista ja onnistuikin tässä ajoittain, mutta Åland United pääsi myös murtamaan useamman kerran ensimmäisen prässilinjan ja hyödynsi auenneen tilan.

Kummallakin joukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla joitakin maalipaikkoja, mutta vain yksi maali nähtiin. Aada Törrönen pääsi karkaamaan pitkällä syötöllä KuPS-puolustukselta ja sijoitti pallon hallitusti ohi Ellan Arpiaisen.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua sitten oikein toden teolla. Åland United pääsi tuplaamaan johtonsa jo ajassa 53. minuuttia. KuPSin rohkea pallottelu oman maalin läheisyydessä kostautui ja vierasjoukkue riisti pallon laidalla. Korkeaan keskitykseen pääsi ensimmäisenä päineen Olivia Ulenius.

Kauaa ei ahvenanmaalaiset päässeet kahden maalin johtoaan juhlimaan. Peli oli kuin taikaiskusta jälleen tasan. Ensin Gentjana Rochi ampui kaukaa Jessica Kiviahon torjunnan kautta pallon sisään, kun kellossa oli 61 minuuttia. Kaksi minuuttia myöhemmin Aino Kröger pääsi juoksemaan pallon kanssa keskialueelta aina rangaistusalueen sisälle asti. Tarkka vasemman jalan laukaus ja KuPS tasoihin.

Kotijoukkueen kiri täydentyi 83. minuutilla. Krögerin ampuman laukauksen Kiviaho vielä torjui, mutta jatkopalloon ehti vielä Lavdije Begolli.

Åland United haki tasoitusta aggressiivisesti ja oli hyvin lähellä sen myös saada. Yliajalla pallo kolahti KuPS-maalin ylärimaan ja laskeutui siitä maaliviivalle. KuPS nousi kuitenkin voittoon toisen jakson kolmella peräkkäisellä osumalla.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search