Hyppää sisältöön

HJK kohtaa Valurin Mestarien Liigassa – Nea Lehtola odottaa kovatempoista ja fyysistä ottelua

04.11.2020

HJK pelaa tänään Islannin Reykjavikissa Mestarien Liigan karsintaottelun Valuria vastaan. Helsinkiläisten joukkueessa on monia kokeneita Mestarien Liigan kävijöitä, mutta myös ensi kertaa Euroopan kentille suuntaavia. Yksi ensikertalaisista on laitapuolustaja Nea Lehtola.

Vastassa islantilainen huippuseura

HJK matkusti eilen Reykjavikiin Mestarien Liigan otteluun Valuria vastaan. Klubin laitapuolustaja Nea Lehtola kuvailee tunnelmia Islannissa odottaviksi.

– Päällimmäiset fiilikset ovat odottavat. Mestarien liigaa on odotettu kauan ja on hienoa, että karsintavaihe saatiin vihdoin toteutumaan koronaviruspandemian keskellä.

Islanti on viime vuosina noussut esiin kehittyvänä jalkapallomaana. Saarivaltiossa on panostettu erityisesti valmennukseen, ja joulukuussa 2019 Islannin naisten maajoukkue oli FIFA:n rankingissa nostettu maailman 18. sijalle. HJK:n vastustajasta, Valur FC:sta, löytyy peräti seitsemän Islannin maajoukkuepelaajaa. Valur on myös voittanut Islannin mestaruuden 11 kertaa. Helppo vastustaja Islannin huippujoukkue ei tule HJK:lle olemaan.

– Peli tulee olemaan temmoltaan kovempi ja fyysisempi. Aikaa ja tilaa tulee olemaan vähemmän. Joukkueena tulemme varmasti joutumaan puolustavampaan rooliin, mitä olemme tottuneet Kansallisessa liigassa, Lehtola pohtii.

Vain kauden paras riittää

Ensimmäistä kertaa Euroopan kentille suuntaava Lehtola on innoissaan, että pääsee kokemaan kansainvälisen tason ottelun. Innostuksen ja odotuksen taustalla on kuitenkin vahva ajatus siitä, että Islantiin asti ei ole lähdetty pelkästään kartuttamaan kokemusta.

– Näin ensikertalaisena tuntuu hienolta päästä kokemaan Mestarien liigaa sekä pelaamaan kansainvälisen tason ottelu. Näitä pelejä ei pääse usein pelaamaan, joten aion nauttia. Samalla pitää myös muistaa, että kyseessä on ottelu, jossa vain lopputuloksella on merkitystä.

Lehtolan mukaan joukkue on ehtinyt käydä hyvin läpi Valurin joukkueen pelitapaa ja vahvuuksia. Pääosin valmistautuminen on lähtenyt kuitenkin oman pelin kautta. Joukkue on hionut omia taktiikoitaan ja keskittynyt siihen, miten omat vahvuudet saataisiin näkymään kentällä. Lehtola tiedostaa, että kentällä joukkueelta vaaditaan kauden parasta suorittamista, mikäli mielii voitto mukanaan palata Suomeen.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet voittoon, jos pystymme pelaamaan kauden parhaan ottelumme. Meidän täytyy päästä pelin sisälle heti alusta ja omaksua kovempi tempo ja liikuttaa palloa nopeammin. Aggressiivisuus omassa boksissa sekä yleisesti puolustettaessa tulee olemaan isossa osassa peliä ja meidän tulee viimeistellä maalipaikkojen tullessa.

Search