Hyppää sisältöön

HJK osui neljästi KuPS-verkkoon – FC Honka tiukasti mukana mitalitaistelussa

17.09.2023

Subway Kansallisen Liigan viikonloppu huipentui kahteen hienoon Mestaruussarjan otteluun. Bolt Arenalla oli mestaruus katkolla, mutta HJK vei pidemmän korren.

Bolt Arenalla kupletin juoni oli selvä. Kuopion Palloseura olisi voitolla Suomen mestari. Kauden aiemmissa kohtaamisissa kumpikin joukkue oli hakenut 4-0-voiton vieraskentiltä.

Molemmat pyrkivät alusta asti prässäämään todella ylhäältä ja tekemään vastustajan pelinavaamisen hankalaksi.

Varsinkin KuPS onnistui aiheuttamaan avausjaksolla ongelmia HJK-puolustukselle aggressiivisella pallottomalla puolustuspelaamisellaan.

HJK kykeni kuitenkin murtautumaan tekopaikoille usein, kunhan se pääsi ensimmäisen prässilinjan ohitse. Jenna Topra oli alkuminuuteilla todella lähellä viedä kotijoukkueen johtoon. HJK-pelaaja tuikkasi paluupallon Fanny Söderströmin torjunnasta kuitenkin ohi maalin.

Vain hetkeä myöhemmin Topra osui. Tarkka laukaus takakulmaan rangaistusalueen kulmasta. KuPS sai tekopaikkoja, mutta oli ratkaisevilla hetkillä huolimaton. HJK oli tehokas ja tuplasi johtonsa juuri ennen taukovihellystä. Iina Salmen upea vapaapotku upposi aivan oikeaan yläkulmaan tolpan kautta.

Toisella nelivitosella pelitapahtumat tasaantuivat. KuPS ei saanut samalla tavalla vietyä painetta HJK-päätyyn ja kotijoukkue pystyi keskialueella hallitsemaan myös palloa paremmin.

Jakson ensimmäisen maalin teki kuitenkin kuopiolaisryhmä. Anni Hartikainen syötti laidalta maalin edustalle, jossa odotti juuri kentälle astellut Roosa Ariyo. Tämä ei erehtynyt.

Kauaa ei vieraiden juhlat kestäneet. HJK iski nopeasti vastaan kesken KuPS-painostuksen. Tilanteen päätti varmasti Salmi ottelun ja kauden toisellaan.

Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun maalipörssin kärkinainen Lotta Lindström karkasi viimeistelemään 4-1-lukemat.

KuPS nousi vielä maalin päähän Aino Krögerin taistelumaalilla. Enempää osumia ei Helsingissä nähty. Mestaruus ei siis vielä sunnuntai-iltana ratkennut.

Päivän toisessa ottelussa PK-35 Vantaa sai vieraakseen FC Hongan. Alla oli runkosarjan puolelta kaksi tasapeliä ja tasaista ottelua oli lupa odottaa tälläkin kertaa.

Espoolaisvieraat olivat kuitenkin erittäin tehokkaita sunnuntaina. Avausjaksolla nähtiin yksi osuma. Sen viimeisteli Eevi Sutela. Hieno syöttökuvio, jonka pääteeksi Sutela tälläsi tarkan vasemman jalan laukauksen oikeaan alakulmaan.

Ottelu säilyi Hongan 1-0-johdossa aina 65. minuutille asti. Tuolloin Eela Oljemark vapautui rangaistusalueen oikeassa laidassa. Hieno laukaus, jolla Oljemark tuplasi espoolaisten johdon ja viimeisteli samalla liigauransa avausmaalin.

Loppulukemat viimeisteli Wilma Sjöholm, joka ehti Sutelan vapaapotkuun ensimmäisenä ja ohjasi pallon suoraan ilmasta vantaalaisten verkkoon.

FC Honka puolusti tutun varmasti ja maalilla Sofia Manner esiintyi jälleen erittäin vahvasti. Pisteet Espooseen ja samalla taistelu mitaleista tiivistyi entisestään. FC Honka on jo pisteen päässä Åland Unitedista ja pronssisijasta.

Eevi Sutela juhlii 1-0-osumaansa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Search