Hyppää sisältöön

HJK selvään voittoon Myyrmäessä

17.05.2024

Subway Kansallisen Liigan perjantain ainoassa ottelussa kohtasivat PK-35 Vantaa ja HJK. Vantaan Myyrmäen kamppailu oli vierasjoukkueen näytös.

Myyrmäen ottelun alla palkittiin tuore Kansallisen Liigan Legenda. Maiju Hirvonen edusti omalla peliurallaan kumpaakin joukkuetta.

HJK oli avauspuoliajalla todella vahva. Vahva prässipelaaminen tehosi ja PK-35 Vantaa ei saanut omaa avauspelaamistaan käyntiin juuri ollenkaan. Vastavuoroisesti helsinkiläisvieraat pääsivät useampaan a-luokan maalipaikkaan ja HJK oli myös todella tehokas.

Ensimmäisenä osui Jenna Topra, kun ottelua oli takana ainoastaan muutama minuutti. Hän pääsi sijoittamaan pallon rangaistusalueelta varmasti alakulmaan matalasta keskityksestä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Lilli Halttunen karkasi yksin läpi ja nuori kärkipelaaja ei erehtynyt. Vajaat viisitoista minuuttia myöhemmin Halttunen lähetti puolestaan Lotta Kalskeen läpiajoon ja tämä laukoi pallon hallitusti ohi Saija Sunin.

HJK osui vielä neljännen kerran ennen taukoa. Pelikellossa oli 40. minuuttia, kun Milja Kiviranta alusti hienosti Topran paikkaan, joka viimeisteli päivän toisensa.

Toisen nelivitosen alkuun PK-35 Vantaa tuli terävämmin, mutta kovin vaarallisille maalipaikoille kotijoukkue ei päässyt.

PK-35 Vantaa sai kuitenkin maalitilinsä auki ottelun 55. peliminuutilla HJK:n merkittävällä avustuksella. Vierasjoukkueen Helmi Raijas syötti pallon alaspäin maalivahti Annika Laihaselle, joka oli samaan aikaan ennättänyt liikkumaan maaliltaan ja pallo liukui lopulta HJK-maaliin.

Kotijoukkueen kirivaihde sai suuren kolauksen vain viisi minuuttia myöhemmin. Natalie McNally katseli punaista korttia revittyään läpiajoon juossutta Lilli Halttusta.

Kamppailun 69. peliminuutilla Reetta Suomela ja Tuuli Enkkilä pelaavat hienolla syöttökuviolla Halttusen maalintekoon ja HJK-johto kasvoi takaisin neljän maalin suuruiseksi.

Minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä HJK kasvatti johtoaan vielä kertaalleen. Hieno kuvio kulmapotkusta ja Lotta Kalske liittyi myös kahden maalin -kerhoon.

HJK voitti Myyrmäessä ottelun 6-1.

Maiju Hirvonen sai oman kunniataulunsa ottelun alla. Kuva: Kalevi Hämäläinen.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search