Hyppää sisältöön

HJK sopimukseen Helmari-hyökkääjä Linda Sällströmin kanssa

24.06.2021

Linda Sällström palaa Suomeen pelaamaan 13 vuoden tauon jälkeen. Sällström aloittaa harjoittelun HJK:ssa ensi viikolla. Hän on edustuskelpoinen peleissä heinäkuun puolivälissä, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa.

HJK on solminut sopimuksen Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen parhaan maalintekijän Linda Sällströmin kanssa. Hyökkääjä on pelannut 107 maaottelua ja viimeistellyt niissä huimat 48 maalia. Yksi ikimuistoisimmista maaleista syntyi viimeisimmissä EM-karsinnoissa. Sällström viimeisteli voittomaalin Portugalia vastaan, mikä varmisti Suomelle paikan seuraaviin EM-kisoihin.

Sällström on pelannut Suomessa viimeksi kaudella 2007. Tämän jälkeen hän siirtyi Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Djurgårdens IF:ään, jossa hän pelasi kaudet 2008–2009. Ura Ruotsissa jatkui aina vuoteen 2018 asti (Linköpingin 2010–2014 ja Vittsjön 2015–2018).

Kaudeksi 2018–2019 Sällström siirtyi Ranskan pääsarjassa pelaavan Paris FC:n riveihin, jossa hän on pelannut nyt kolme edellistä kautta. Kolmen kauden aikana Sällström teki pariisilaisjoukkueelle 17 maalia. Korona-aika sai huippuhyökkääjän kaipaamaan takaisin kotimaahan.

– Korona-aikana vahvistui tunne, että elämässä on muutakin kuin pelkästään futis, ja paluu Suomeen alkoi tuntua oikealta. Aloin mietiskelemään sitä vaihtoehtoa ja kuulin Klubista tosi paljon hyvää. Juttelin valmennuksen ja Essin kanssa ja siitä vahvistui fiilis, että haluan juuri HJK:hon. HJK:ssa ja Helsingissä kohtaa sekä haluamani urheilullinen että sosiaalinen puoli, Sällström taustoittaa valintaa.

– Haluan mahdollisimman nopeasti päästä kiinni HJK:n pelitapaan ja pystyä auttamaan joukkuetta nostamaan sijoitustaan nykyisestä. Henkilökohtaisesti haluan ottaa kehitysaskelia ja päästä treenaamaan niitä osa-alueita, jotka jäivät Ranskassa vähemmälle. Tavoitteena on olla EM-kisoissa paras versio itsestäni ja koen, että HJK on paikka, jossa voin toteuttaa tämän tavoitteen, hyökkääjää painottaa.

Lähde & kuva: HJK

Search