Hyppää sisältöön

HJK vei lauantain huippuottelun nimiinsä – KuPS ja TPS jatkoivat vahvaa tulosvirettään

04.03.2023

Kansallinen Cup jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Lohkoista jatkopaikan lunastavat joukkueet alkavat hiljalleen hahmottua.

Talin hallissa nähtiin heti jalkapallon täyteisen lauantain aluksi hieno ottelu, kun viime syksyn Suomen Cupin finalistit kohtasivat. Tällä kertaa pidemmän korren vei kotijoukkue HJK, joka nappasi täyden pistepotin Åland Unitedia vastaan lukemin 4-2.

Helsinkiläisiltä maalinteossa onnistuivat Veera Hellman, Milja Kiviranta ja toista viikkoa putkeen kahdesti osunut Lotta Lindström.

Vierailta osuivat Tilda Råtts ja Aada Törrönen. HJK varmisti tällä tuloksella B-lohkon voiton.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat PK-35 ja HPS, jotka kohtasivat odotetun tasaisessa paikalliskamppailussa. Kummallakin joukkueella oli pistetili avaamatta, mutta tähän tuli muutos lauantai-iltana. Talissa pelattu ottelu päättyi 1-1-tasalukemiin. Steffi Hassinen vei avausjaksolla PK-35:n johtoon, mutta toisen nelivitosen alkuhetkillä Anna-Stina Simonen tasoitti.

Lohkossa pelataan vielä yksi kamppailu, kun HPS matkustaa Åland Unitedin vieraaksi. Kaikkien kolmen lohkon kaksi parasta etenevät jatkoon. Lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta jatkavat Kansallisen Cupin seuraavaan vaiheeseen. B-lohkossa HPS on kiinni toisessa näistä paikoista, koska joukkueen maaliero on parempi kuin PK-35:lla.

A-lohkossa KuPS jatkoi hurjaa menoaan ja voitti FC Lahden lukemin 12-0. Tällä kertaa pitelemätön hyökkääjäkaksikko, Lavdije BegolliGentjana Rochi, osui yhteensä seitsemän kertaa. Begolli viimeisteli neljä maalia ja Rochi hattutempun.

Lohkon voittaa puhtaalla pelillä KuPS ja myös FC KTP ja FC Lahti etenevät jatkoon. Kotkalaisjoukkue kohtaa vielä viimeisellä kierroksella KuPSin kotikentällään.

C-lohkossa Subway Kansalliseen Liigaan tulevaksi kaudeksi noussut TPS jatkoi voittokulkuaan. Tällä kertaa turkulaiset nappasivat täyden pistepotin Vaasasta, kun VIFK kaatui lukemin 6-2. Jenni Rannus osui kahdesti ja myös vastikään TPS:n vahvuuteen liittynyt Netta Hanhimäki maalasi välittömästi uuden seuransa paidassa.

VIFK jää lohkossa kolmanneksi ja vaasalaisjoukkueen taival päättyy lohkovaiheeseen. TPS kohtaa vielä lohkon päätösottelussa Ilveksen kotonaan.

Tutustu Kansallisen Cupin taulukoihin, otteluihin ja tilastoihin tarkemmin täältä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

Edit: Juttua muokattu 11. maaliskuuta. Virhe lohkosijoituksissa.

Search