Kuopion hurja finaalitaistelu ratkesi vasta rangaistuspotkuilla – HJK juhlii Kansallisen Cupin voittoa

01.04.2023

Lauantaina pelattiin Kansallisen Cupin finaali. Tasaiseksi povattu kamppailu oli vähämaalinen. Lopulta mestaruus matkasi Helsinkiin.

KuPS ja HJK kohtasivat lauantaina Väre Areenalla odotetussa Kansallisen Cupin finaalissa.

Avausjakso meni pitkälti kotijoukkueen merkeissä. KuPS sai useamman kelvollisen maalipaikan, mutta HJK-puolustus ja maalivahti Annika Laihanen kestivät alkurynnistyksen.

Noin 30 minuutin kohdalla kotijoukkueen Maja Göthberg pääsi lopulta riemastuttamaan kuopiolaisyleisöä. Varma viimeistely ja KuPS johtoon.

HJK:lla oli avausjaksolla suurehkoja vaikeuksia saada luotua todellista uhkaa KuPSin puolustuskolmannekselle.

Maja Göthberg vei kuopiolaisjoukkueen edelle. Kuva: Niklas Pehkonen

Toisella puoliajalla pelin kuva säilyi suurilta osin samana, mutta myös vierasjoukkuekin sai luotua muutaman vaarallisen maalipaikan.

Pallo kolisi kertaalleen myös KuPS-maalin ylärimassa.

Lopulta helsinkiläiset saivat taisteltua pelin lukemiin 1-1.

Ria Karjalainen vaihdettiin hyökkäykseen ottelun 84. peliminuutilla ja vain noin viittä minuuttia myöhemmin HJK-kärki toi joukkueensa tasoihin maalin edustalta.

Finaali eteni rangaistuspotkukilpailuun. Molempien joukkueiden laukojat onnistuivat tiheään. Viiden laukojan jälkeen tilanne pilkkukisassa oli 4-4.

Kuudennessa parissa Jenna Topra nousi sankariksi ja upotti ratkaisevan rangaistuspotkun sisään.

HJK voitti Kansallisen Cupin vuonna 2023.

Lisätietoja finaalin tilastoista ja tapahtumista tästä.

Kuvat: Niklas Pehkonen – KuPS