Hyppää sisältöön

HJK:n johtoasema hupeni lopussa – Reetta Suomelan laukaus toi vantaalaiset pisteille

13.08.2023

Subway Kansallisen Liigan viikonloppu päätökseen Vantaalla. HJK menetti johtonsa ja PK-35 Vantaa taisteli kamppailun tasoihin.

Myyrmäessä PK-35 Vantaa sai vieraakseen HJK:n. Kumpikin janosi täyttä pistepottia. Helsinkiläisillä oli alla kaksi tappiota ja kotijoukkue pyrkii edelleen kirimään mitalitaisteluun.

Avauspuoliaika oli varsin selvää HJK-hallintaa. Ensimmäinen maali nähtiin 19. peliminuutilla, kun Lotta Lindström pääsi lopulta vasemmalla jalallaan sijoittamaan pallon verkkoon rangaistusalueen sisältä.

Vierasjoukkueella oli paikkoja lisämaaleihinkin ja paine vantaalaisten kenttäpäädyssä oli ajoittain varsin suurta. Kotijoukkue ei kyennyt avauspuolikkaalla juurikaan luomaan uhkaa HJK-maalille muutamia yksittäisiä hyökkäyksiä lukuun ottamatta.

Toiselle nelivitoselle tuli aktiivisempi ja parempi PK-35 Vantaa. Joukkue pystyi katkomaan vieraiden hyökkäyksiä korkeammalla kenttää ja viemään painopistettä myös HJK-päätyyn.

HJK jahtasi myös lisäosumia ja pallo kävi muun muassa tolpassa Iina Salmen toimesta. Lopulta vanha pallopelien viisaus nosti jälleen päätään. Kun et itse tee, niin kaveri tekee.

PK-35 Vantaa nousi tasoihin kymmenen minuuttia ennen peliajan päättymistä. Kulman jälkitilanteesta Reetta Suomela paukautti rangaistusalueen rajan tuntumasta pompusta pallon takakulmaan.

Hetki maalin jälkeen peli kulki kotijoukkueen painostuksessa. Kaivattu tasoitus toi varmasti pientä lisävirtaa kamppailun loppuhetkille. Lisäajalle siirryttäessä paine kääntyi jälleen vantaalaisten maalille. HJK haki vimmatusti voittomaalia.

Sellaista ei kuitenkaan syntynyt. Pisteet jaettiin lukemin 1-1. HJK oli tehoton omissa paikoissaan ja kunnian ansaitsee myös vantaalaisten puolustus ja maalivahti Irea Virtanen Espejo. Kumpikin halusi varmasti täydet pisteet, mutta sunnuntaina tyytyväisempi leiri lienee kuitenkin kotijoukkueen pukukopissa.

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search