Hyppää sisältöön

HJK:n naisten joukkue omaksi osakeyhtiöksi

08.08.2023

Subway Kansallisen Liigan viime kauden hopeajoukkue HJK yhtiöityy omaksi osakeyhtiökseen. Helsinkiläisjoukkueelle tätä kautta luvassa merkittävä rahoitus.

HJK yhtiöittää naisten edustusjoukkueen omaksi osakeyhtiökseen. Samalla helsinkiläisjoukkue saa taakseen sijoittajia ja miljoonaluokan rahoituksen.

HJK:lla on pitkät perinteet naisten pelaamassa jalkapallossa yli 50 vuoden ajalta. Yhtiöittämisellä helsinkiläisseura pyrkii edistämään niin urheilullista kuin kaupallista menestystä naisten huippujalkapallossa. HJK toimii jatkossa kolmena yksikkönä. HJK oy, HJK ry ja uusi naisten edustusjoukkueen osakeyhtiö.

Uuden osakeyhtiön hallituksen muodostavat ankkurisijoittajat Sammeli Sammalkorpi ja Mariet Louhento sekä Kimmo J. Lipponen, Hasse Eranka ja hallituksen puheenjohtaja Anu Ubaud. Sammalkorven ja Louhennon lisäksi kolmantena pääomistajana toimii HJK ry.

Ohjelmistoyritys Sievon perustaja ja toimitusjohtaja Sammalkorpi kertoo HJK:n tiedotteessa, että hankkeessa yhdistyvät hänen mukaansa merkittävä taloudellinen potentiaali, kunnianhimoiset urheilulliset tavoitteet ja konkreettinen tasa-arvon edistäminen täysin ainutkertaisella tavalla.

– Ei olekaan yllätys, että olemme saaneet koottua paitsi merkittävän summan rahaa, myös monipuolisen sijoittajajoukon ja erittäin ammattimaisen hallituksen. Olen innoissani, että pääsemme yhdessä HJK:n muun organisaation kanssa ottamaan seuraavan askeleen suomalaisessa jalkapallossa, Sammalkorpi toteaa.

Sijoittajina mukana ovat muun muassa jalkapalloilija Robin Lod ja HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

Uuden osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajana aloittava Anu Ubaud kertoo, että yksi merkittävä rekrytointi on vielä edessä.

– Haemme toimitusjohtajaa, jolla on erinomaista kaupallista osaamista, syvää kiinnostusta huippujalkapallon kehittämistyöhön ja näkemyksellisyyttä lähteä rakentamaan tästä kestävää kasvutarinaa.

Media- ja markkinointialalla meritoitunut Ubaud toteaa, että naisten pelaamassa jalkapallossa on kaupallista potentiaalia ja kansainvälisesti näkyvää liikehdintää kasvumahdollisuuksien ympärillä.

– Suomessa meillä on niin ikään edellytykset olla mukana samassa kunnianhimoisessa ja yhdenvertaisuutta edistävässä huippu-urheilun kehitystyössä, Ubaud korostaa.

LUE KOKO HJK-TIEDOTE

Lähde: HJK:n tiedote

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Search