Hongan Naumanen suhteellisen tyytyväinen cup-avaukseen

20.01.2020

Ottelu kulki alkuminuuteista saakka tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia puolittaisia paikkoja, mutta ottelu säilyi pitkään maalittomana.

Ottelun avausmaali nähtiin 33. minuutilla, kun Isabella Mattsson pääsi viimeistelemään rangaistuspotkusta kotijoukkueen maalin johtoon. Pauliina Nuora sai Honka-maalilla hieman käsiään laukauksen tielle, mutta ei pystynyt estämään avausmaalin syntyä. Enempää maaleja ei Hongan muutamista paikoista huolimatta avausjaksolla nähty, joten tauolle suunnattiin maalin verran takaa-ajoasemassa.

Honka lähti toiselle nelivitoselle jahtaamaan tasoitusmaalia. Keltamustat saivatkin luotua muutamia tilanteita, mutta Anna Tammisen vartioima maali pysyi puhtaana.

Kotijoukkue ÅU loi toisen jakson paikkansa lähinnä vastahyökkäyksistä ja kulmapotkuista. Hongan puolustus, maalivahti Nuora viimeisenä lukkonaan hoiti kuitenkin tilanteet varmasti.

Honka onnistui tasoittamaan lopulta viitisen minuuttia ennen loppua. Vaihdosta kentälle tullut Dana Leskinen löysi keskityksellään maalin edestä Milla Punsarin, joka laukoi pallon maalin yläkulmaan.

Loppuminuuteilla ei lisämaaleja nähty, joten Eckeröhallenissa päädyttiin 1-1 tasatulokseen.

Ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa Hongan paidassa pelannut toppari Katarina Naumanen oli suurilta osin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

– Vähän oli jännitystä huomattavissa kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa. Pelissä oli kuitenkin monia hyviä hetkiä ja pelasimme alusta loppuun joukkueena. Kentällä oli selkeästi kaksi tasokasta joukkuetta, jolloin peli aaltoilee helposti suuntaan ja toiseen. Pienellä hienosäädöllä olisimme saaneet kotiintuomisina kolme pistettä, hän kommentoi espoolaisten sivuilla.

Hongan Cup-urakka jatkuu ensi viikon sunnuntaina kotona, kun TPS saapuu vieraaksi Esport Arenalle. Kamppailu käynnistyy kello 18.00.

– Kaiken kaikkiaan tästä pelistä jäi nälkäinen olo. Tiedän, että tämä joukkue pystyy saamaan itsestään vielä enemmän irti. Ensi viikolla TPS pääsee entistä kovemman Hongan pyöritykseen, Naumanen päättää itsevarmana.

Naumasen lisäksi ottelussa debyyttinsä Honka-paidassa tekivät Vilma Hakala sekä Eevi Sutela.

Arvaa, ketkä etenevät jatkoon naisten Suomen Cupin lohkovaiheesta ja osallistu arvontaan >>

Lähde: FC Hongan kotisivut